Афіші Київської опери на наступний тиждень 17-23 січня.

 

Легенда про вічне кохання / Далеко по сусідству

З давніх давен блукали по небу дві зірки, яскраві та блискучі. Одна була гарячою, інша – холодною. А на землі в одному маленькому селі жила дівчина на ім’я Місяць. Вона покохала юнака на ім’я Сонце, який жив по сусідству.

Між тим батьки  дівчини засватали її за могутнього злого чаклуна на ім’я  Ла-я. Він чарами намагався змусити Місяць стати його дружиною, але, попри всю свою могутність, нічого не зміг домогтися.

Втративши надію, Ла-я вирішив розлучити її з Сонцем і задумав оселити кожного з них на одній з двох зірок, що сяяли на небі. Так дівчина опинилася на холодній зірці, а юнак – на гарячій.

З того часу і донині Сонце люди бачать на небі вдень, а Місяць – вночі.

Дата: 20 січня, четвер

Час: 19:00

Місце проведення: Київська опера, вул. Межигірська, 2

Квитки за посиланням:

Ромео і Джульєтта

Чи закінчилася боротьба кланів Монтеккі та Капулетті разом із падінням завіси у п’єсі Шекспіра? Мабуть, ні, адже класичний текст щоразу оживає у нових інтерпретаціях. А можливо, змагання родів ніколи не припиняється та постійно живе у колективній свідомості людства як архетипний образ невблаганного зла, котре стоїть на заваді щирому коханню.

“Ромео і Джульєтта” Шарля Гуно у Київській опері – це позачасовий простір вічного повернення. Тут за рамками-стінами криється щирість та вірність, за скелями непорозуміння ховається сила кохання, а люди… Людям залишається притаманним усе людське.

Дата: 21 січня, пʼятниця

Час: 19:00

Місце проведення: Київська опера, вул. Межигірська, 2

Квитки за посиланням

Спляча красуня

Балет-феєрія «Спляча красуня» займає особливе місце в історії світової музики та хореографії, нині його справедливо називають «енциклопедією класичного танцю».

Виставу «Спляча красуня» театр представляв на гастролях балету та симфонічного оркестру у Великобританії, а також на гастролях балетної трупи у Німеччині, Іспанії, Швейцарії, Румунії.

Казкова історія про принцесу Аврору та її рятівника принца Дезіре, безсмертна партитура великого Чайковського, геніальна хореографія Петіпа – все це привертає увагу шанувальників балету вже понад 130 років, зачаровуючи чудовою музикою та дивовижним мереживом різнопланових танців.

Вистава для дітей та дорослих.

Дата: 22 січня, субота

Час: 12:00

Місце проведення:  Київська опера, вул. Межигірська, 2

Квитки за посиланням:

Король Дроздобород

Казкова опера для дітей

Тут свавільна принцеса крутить носом, обираючи наречених, і тому розлючений батько обіцяє видати її за першого зустрічного. Ним виявляється жебрак, тому примхливій красуні доводиться переїхати з палацу до його хатинки і виконувати просту і важку роботу. Але саме труднощі допомагають змінити принцесу. Вона закохується у свого чоловіка і навіть не хоче визнавати у ньому короля, який перевдягнувся заради свого кохання і розіграв наречену.

Дата: 23 січня, неділя

Час: 12:00

Місце проведення:  Київська опера, вул. Межигірська, 2

Квитки за посиланням:

 

 

 

 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист