Капелюшки печериць – як тарілочки, в які так і хочеться щось покласти і запекти. Це може бути м'ясний фарш або овочі, шинка чи сир – закуска вийде смачною в будь-якому випадку.
У цьому рецепті весь секрет у начинці: крім курки та сиру там є панірувальні сухарі, які надають начинці щільності. Вона тримає форму і не розвалюється, тому її можна покласти досить багато – з гіркою.
4 великих печериці
50 г твердого сиру
75 г відвареної курки
2 ст. л. панірувальних сухарів
1 гілочка селери або петрушки
2 ст. л. бульйону чи води
1 ст. л. оливкової олії
сіль та перець за смаком
У печериць видалити ніжки і дрібно їх нарізати, а капелюшки відкласти.
Дрібно нарізати відварену курку, сир натерти на дрібній тертці та трохи відкласти для прикраси. Селеру дрібно нашинкувати.
Ніжки грибів і селеру обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Додати курку, сир, панірувальні сухарі, посолити й поперчити, влити бульйон та розмішати.
Нафарширувати капелюшки і збризнути оливковою олією. Запікати при температурі 180°С протягом 15-20 хвилин – залежно від величини грибів.
Вас це може зацікавити: Оригінальний жульєн: смачніший, ніж з куркою
Рецепт ситного і ароматного супу з лісовими грибами і домашнім майонезом