Для чого перед дощем натирати лобове скло автомобіля яблуком

Водії за стажем мають в запасі купу лайфхаків стосовно догляду за своєю «ластівкою». Цей теж варто взяти на озброєння – у певній ситуації він може не просто допомогти, а й врятувати.

Дощова погода не надто приємна для дальніх. Особливо якщо йдеться про зливу, коли дощ стоїть стіною. Видимість і так погана, «двірники» не встигають прочищати лобове скло, яке заливає водою. До речі, саме в такі моменти вони люблять ламатися, щоб остаточно доконати того, хто сидить за кермом.

З такою ситуацією стикався кожен водій. Але є один трюк, завдяки якому потоки води не завдаватимуть такого клопоту. Це просте і екологічне рішення, яке здивує вас своєю ефективністю. Все, що для цього потрібно, звичайне яблуко.

Розріжте його навпіл і обережно протріть місцем зрізу лобове скло. Зробіть це ретельно, щоб не залишилося й сантиметра площі, по якій  би воно не пройшлося. Не зайвим буде протерти й зовнішні дзеркала заднього виду.

Тепер можете не боятися дощу – він не завадить гарно роздивитися дорогу і те, що робиться позаду автівки, навіть у найгіршу погоду. Краплі води будуть просто ковзати по склу і залишатимуть його чистим. А ви зможете насолоджуватися поїздкою.

Весь секрет у яблучній кислоті, яка покрила скло і відштовхує воду.

Зробити цю процедуру бажано перед дощем. 

Однак яблучний трюк має сенс і в суху погоду. Шматочок фрукту допоможе брудне скло з комахами, що до нього прилипли, перетворити на чисте й сяюче.

Вас це може зацікавити: За який жест за кермом можна отримати штраф у розмірі 47 000 гривень

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист