За який жест за кермом можна отримати штраф у розмірі 47 000 гривень

Якщо ви думаєте, що це щось непристойне, глибоко помиляєтесь. Йдеться про абсолютно доброзичливий, привітний жест – підняту вгору відкриту долоню.

Штраф за перевищення швидкості, проїзд на червоне світло, порушення правил маневрування, водіння в нетверезому стані, користування телефоном за кермом – це українським водіям добре знайоме. За такі порушення доведеться розкошелитися і за кордоном. Але у кожній країні є ще й свої правила, які можуть здатися дикими.

Взяти хоча б абсолютно на наш погляд безневинний жест – підняту відкриту долоню або помахування рукою, яким водії зазвичай вітають один одного на дорозі. Здавалося б, що тут такого? Але у Великобританії це вважається серйозним порушенням.

Місцеві Правила дорожнього руху рекомендують водіям обидві руки тримати на кермі як можна довше – так забезпечується максимальний контроль над автомобілем. Якщо поліцейські  помітять, що ви комусь помахали рукою, це може бути розцінене як втрата контролю і створення потенційно аварійної ситуації. Тож вас можуть негайно зупинити і оштрафувати.

Штраф немаленький – це може бути 100-200 фунтів стерлінгів (приблизно 4700-9400 гривень). Але якщо справа дійде до судового розгляду,  сума може збільшитися до 1000 фунтів стерлінгів (47 000 гривень). Прощатися з нею неприємно, тому краще на дорозі не відволікатися.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист