ДИВА МАЮТЬ ТРАПЛЯТИСЯ НЕ ТІЛЬКИ НАПЕРЕДОДНІ СВЯТ: «ДИЗЕЛЬ ШОУ» ПЕРЕДАЄ ЕСТАФЕТУ ДОБРА

Свята вдома, у колі близьких та з абсолютно здоровим серцем – саме так зустрінуть майбутній Новий рік 11 дітей, яким нещодавно провели операції. Для цього актори «Дизель Шоу» прямо зі сцени передали мільйон гривень благодійній платформі «dobro.ua» на покупку спеціальних серцевих імплантатів.

Тетяна Миронова, мати 11-річної Поліни, не може стримати сліз, розповідаючи свою історію. Одного дня її життя враз змінилося – дочка поскаржилася на біль у серці. Сім’я звернулася до місцевих лікарів на Херсонщині, звідки самі родом. Ті перенаправили маму з донькою до Києва. Тут дівчинці поставили невтішний діагноз – вада серця. Була потрібна операція.

– Нам готові були зробити операцію, але потрібний був спеціальний серцевий імплантат. Їх в Україні не виробляють – є лише імпортні. Ми довго шукали, хто зможе нам допомогти його придбати, – ділиться Тетяна.

Імплантати дозволяють провести хірургічне втручання з мінімальними ризиками та травмами.

– Раніше такі операції проводилися відкритим способом: робився великий розріз у грудній частині тіла. Підключався штучний кровообіг, зупинялося серце, проводилося хірургічне втручання. І зараз таке практикується. Але є більш щадний варіант – зробити операцію без розрізу та за допомогою лише одного уколу. Через судину вводиться спеціальний катетер і за його допомогою вводяться імплантати, які, як корок, закривають непотрібні отвори, і вже наступного дня пацієнт може йти додому, – розповідає заступник директора з наукової роботи Інституту ім. Амосова Анатолій Руденко.

Не всі пацієнти можуть придбати такі імплантати, а держава не виділяє необхідного фінансування на подібне лікування. Тож на допомогу приходять благодійники.

– Наш кардіохірург дав нам номер благодійної платформи “dobro.ua” і вони першими зголосилися допомогти. Ми зібрали всі необхідні документи, буквально за тиждень нам повідомили, що можна їхати на операцію, – розповідає мама Поліни.

Імплантат для Поліни – один із 11, який купили завдяки підтримці «Дизель Студіо». 3 грудня під час телезйомки зимового концерту актори передали мільйон гривень директору благодійної платформи Ірині Гуцал.

– Ми давно говоримо, що про добрі справи треба заявляти голосно. Для того, щоб якнайбільше людей знали, що відбувається. Для того, щоб допомога одних була прикладом для всіх інших. Саме так сталося в історії з акторами «Дизель Шоу», – каже Ірина Гуцал.

Вже за 2 тижні операції було зроблено сімом дітям. А цього четверга ще четверо повернулися додому зі здоровими серцями. Актори «Дизель Шоу» обіцяли зустрітися зі своїми маленькими підопічними і свого слова дотримали. Вони приїхали до Інституту ім. Амосова із пам’ятними презентами. Це було дуже душевно та радісно, ​​хоч і зі сльозами.

– Дуже зворушлива зустріч. Ми з дівчатами розплакалися. Хоча особисто я розумію, що вже все гаразд. Але ж це діти. А такі теми не можуть залишити байдужими нікого. У мене поки що немає власних діток, але я переживаю за малюків, як за своїх, – не приховуючи хвилювання, розповідає акторка «Дизель Студіо» Вікторія Булітко. – Потрібно робити щось для інших, а не лише жити для себе. Я рада, що наша команда мала можливість допомогти і ми це зробили. Відчуття, що ти не дарма живеш.

Єгор Крутоголов згадав, що його родичка теж свого часу серйозно хворіла, саме за сприяння благодійних організацій її вдалося врятувати.

– Це настільки правильно, треба допомагати дітям та взагалі людям. Ти відчуваєш, що саме твоє життя стає повноцінним. Ми бажаємо нашим діткам класного життя та сподіваємося на зустріч із ними вже на концертах «Дизель Шоу», – каже художній керівник «Дизель Студіо» Єгор Крутоголов.

Відтак команда «Дизель Студіо» передає естафету добра всім глядачам та шанувальникам шоу.

– Допомагати не складно. Це може зробити кожен із нас буквально декількома гривнями. Разом ми зможемо врятувати не одне серце та не одне життя. Також важливо про це говорити. Підтримка медіа дуже потрібна. Адже тільки так усі можуть дізнатися про проблеми хворих дітей та допомогти їм, – каже шеф-редактор «Дизель Студіо» Олексій Бланар. – У Новий рік мають траплятися дива. Але давайте творити добро разом, незалежно від свят та дат у календарі.

Дивіться, як актори «Дизель Шоу» «розігрували» мільйон гривень, вже сьогодні – о 20:10 на нашому ютуб-каналі на вас чекає прем’єра нового випуску.

Більше новин читайте на сайті dizelstudio.com та в офіційних спільнотах «Дизель Студіо» у соціальних мережах.

 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист