Зелена цибуля взимку – це не тільки популярна добавка до різних страв, яка підсилює їхній смак і візуально робить привабливішими. Це ще й природній вітамінний комплекс. Однак попри його користь, деком від нього краще утриматися.
У лікарів є купа аргументів на користь зеленої цибулі. Вітаміни групи В та магній підтримують стабільну роботу нервової системи. Вітамін А дуже корисний для зору. Калій сприяє зниженню тиску. Цинк підтримує нормальний стан шкіри. Кремній відповідає за зовнішній вигляд нігтів та волосся.
Цей продукт у невеликих дозах вважається безпечним. Але зловживати ним не варто. Від страв на зразок салату з цибулею, яйцем і сметаною, де зелена цибуля – основний інгредієнт, дієтологиня Ліза Річардс радить відмовитися, якщо у вас:
● схильність до алергії. На цибулю вона буває рідко. Але від таких симптомів, як свербіж, набряк або кропив’янка після вживання зеленої цибулі в не застраховані;
● проблеми з травленням. Високий вміст клітковини в цибулі може викликаючи здуття, гази або дискомфорт у животі;
● подразнення шлунково-кишкового тракту. Певні сполуки в цибулі можуть спровокувати дискомфорт, коли вони контактують зі слизовою. Крім того, зелена цибуля здатна викликати печію;
● призначено прийом антикоагулянтів. Зелена цибуля має високий вміст вітаміну К, який сприяє згортанню крові. Його надлишок в організмі вплине на ефективність ліків, які повинні її розріджувати;
● сечокам’яна хвороба. Оксалати, які містить зелена цибуля, можуть сприяти утворенню каменів у нирках.
Вас це може зацікавити: 12 причин додати до свого раціону зелену цибулю, якщо турбуєтеся про здоров’я