Дієтологиня пояснила, як правильно вживати фрукти, щоб не підіймався рівень цукру в крові

Фрукти – один і «стовпів» правильного харчування. Але не варто забувати, що вони теж містять цукор, який не вписується в здоровий раціон. Втім, це не означає, що від них доведеться відмовлятися. Достатньо просто правильно вживати.

Головна перевага фруктів у тому, що вони забезпечують організм вітамінами, мінералами та клітковиною. А ще можуть замінити солодкоїжкам десерти, багаті на цукор.

Проте дієтологи нагадують: хоча фрукти здоровіші за тістечка, печиво й цукерки, вони також містять цукор – природній. Він набагато корисніший за  рафінований та штучні підсолоджувачі. Але у значних дозах так само може спричинити стрибки цукру в крові. Після цього прокидається апетит, хочеться підкріпитися. Якщо таке відбувається часто, поява зайвої ваги неминуча.

Однак цю проблему можна легко вирішити, каже дієтологиня з ніком Кортні, яка має велику аудторію в TikTok.

«Є правильний і неправильний спосіб вживати фрукти. Вам слід уникати їсти їх окремо – тоді не отримаєте так званих «голих вуглеводів», – пояснює вона.

Справа в тому, що у фруктах не вистачає білка та корисних жирів. Якщо ж їх поєднувати з продуктами, багатими на ці мікроелементи, засвоєння цукру сповільниться, і стрибків в крові не буде.

Наприклад, можна поєднувати ягоди з йогуртом або кисломолочним сиром, банани – з арахісовим маслом, яблука або груші чудово смакують із в’яленою яловичиною (хамоном).

Вживати самі фрукти теж можна без проблем, але в «сольному» варіанті варто знати міру.

Вас це може зацікавити: Що зїсти, щоб не хотілося солодкого

10 способів побороти тягу до солодкого

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист