Фрукти – один і «стовпів» правильного харчування. Але не варто забувати, що вони теж містять цукор, який не вписується в здоровий раціон. Втім, це не означає, що від них доведеться відмовлятися. Достатньо просто правильно вживати.
Головна перевага фруктів у тому, що вони забезпечують організм вітамінами, мінералами та клітковиною. А ще можуть замінити солодкоїжкам десерти, багаті на цукор.
Проте дієтологи нагадують: хоча фрукти здоровіші за тістечка, печиво й цукерки, вони також містять цукор – природній. Він набагато корисніший за рафінований та штучні підсолоджувачі. Але у значних дозах так само може спричинити стрибки цукру в крові. Після цього прокидається апетит, хочеться підкріпитися. Якщо таке відбувається часто, поява зайвої ваги неминуча.
Однак цю проблему можна легко вирішити, каже дієтологиня з ніком Кортні, яка має велику аудторію в TikTok.
«Є правильний і неправильний спосіб вживати фрукти. Вам слід уникати їсти їх окремо – тоді не отримаєте так званих «голих вуглеводів», – пояснює вона.
Справа в тому, що у фруктах не вистачає білка та корисних жирів. Якщо ж їх поєднувати з продуктами, багатими на ці мікроелементи, засвоєння цукру сповільниться, і стрибків в крові не буде.
Наприклад, можна поєднувати ягоди з йогуртом або кисломолочним сиром, банани – з арахісовим маслом, яблука або груші чудово смакують із в’яленою яловичиною (хамоном).
Вживати самі фрукти теж можна без проблем, але в «сольному» варіанті варто знати міру.
Вас це може зацікавити: Що з’їсти, щоб не хотілося солодкого