Дієтологи пояснили, у якому випадку навіть корисні продукти заважають схудненню

Якщо їжа здорова, її можна вживати, скільки хочеш – так іноді думають люди, починаючи свій шлях до схуднення. І дуже дивуються, чому вага залишається на місці. Однак навіть корисні продукти – це не привід для переїдання.

«Для схуднення важлива не тільки якість білків, вуглеводів і жирів, але й кількість.

Наприклад, горіхи і насіння, олії та авокадо дуже корисні. Але при цьому вони мають високу калорійність. Її надлишок вам заважатиме, якщо маєте на меті втратити вагу», – пояснює  дієтологиня і тренер зі схуднення Наомі Холбук.

Вона рекомендує дотримуватися порції розміром з великий палець для вищезгаданих продуктів і обмежити оливкову олію до 1-2 столових ложок за один прийом їжі.

Інший дієтолог, Рімас Гейга, підкреслює небезпеку занадто різкого скорочення калорій, що може призвести до уповільнення метаболізму. Відповідно, ускладнити втрату ваги та збільшити ризик втрати чистої м’язової маси, необхідної для здорового обміну речовин.

Він також зазначає, що поширеною проблемою для схуднення є незбалансоване харчування, через що люди можуть почуватися незадоволеними та частіше перекушувати.

Для тих, хто потрапив у цикл постійного перекушування, тренерка зі здорового способу життя Нікола Фарнделл радить зосередитися на споживанні повноцінної їжі, багатої білками, корисними жирами та клітковиною. Ці ключові компоненти дадуть відчуття ситості, і бажання перекусити не з’являтиметься. А от перекуси солодкими або ультраобробленими продуктами не тільки ускладнять втрату ваги, але й  підвищать ризик розвитку діабету 2 типу.

Вас це може зацікавити: Вчені винайшли харчову добавку, яка дає ефект для організму, як пробіжка на 10 кілометрів

Кава спалюватиме калорії впродовж усього дня, якщо додати ці три інгредієнти

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист