Поєднання «білий хліб-масло-сир» вважається одним з найшкідливіших для здоров’я. Дієтологи радять взагалі про нього забути.
Бутерброд на сніданок – це швидко і смачно. Бутерброд із собою (в школу, на роботу, на тривалу прогулянку) – це зручно.
«Комплектація» може бути різна: м’ясо, ковбаса, риба, овочі, листова зелень, хлібці, тости, булочки. Класика жанру, яка підходить і до чаю, і до кави, і просто так – білий хліб, масло і сир. Для когось це традиція. Однак її потрібно змінити, якщо вам не байдуже ваше здоров’я.
По-перше, ці три компоненти в одній страві – суцільний холестерин та тригліцериди. Вони сприяють швидкому розвитку атеросклерозу судин, який спричиняє розвиток серцевих захворювань. Також страждає підшлункова залоза, якій важко впоратися з таким жировим навантаженням.
По-друге, коли поєднуються «швидкі» вуглеводи з білого хліба і білки та молочні жири з масла та сиру, можуть виникати проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Зокрема, важкість у животі та здуття.
По-третє, якщо такий бутерброд запивати кавою, як більшість людей робить на сніданок, вона блокуватиме засвоєння кальцію. У підсумку ніякої користі організм не отримає – тільки шкоду.
Трохи зменшити негативний вплив такого бутерброду можна за рахунок хліба – якщо білий замінити на цільнозерновий. Але загалом ситуацію це не врятує. Тому дієтологи радять знайти здоровішу альтернативу бутербродам з маслом та сиром.
Вас це може зацікавити: Креветки, сир чи курка: дієтолог назвав найкориснішу начинку для сендвічів