Цей соус вас завжди виручить, якщо немає часу на приготування вечері. Готується просто, швидко і з мінімуму інгредієнтів. А результат перевершує всі очікування.
Якщо ви полюбляєте пасту, у вас точно знайдеться в запасі кілька рецептів соусів. Вершкові, томатні, м’ясні – у кожної господині є свої улюблені. Але зазвичай вони потребують більше часу на приготування і солідніший список інгредієнтів: борошно, бульйон, фарш тощо.
Цей вершковий соус готується «на раз-два».
Все, що вам для нього знадобиться:
500 мл вершків 33% жирності
50 г сиру пармезан
сіль за смаком
Налити в каструлю з товстим дном або сковороду вершки і поставити на невеликий вогонь. Вершки повинні добре нагрітися, але не закипіти.
Коли добре прогріються, зняти з вогню і повільно вмішати потертий сир. В ідеалі – пармезан. Але якщо його немає, можна використати будь-який сир, який є в холодильнику: чеддер, гауду, голландський, традиційний. Головне, щоб у нього не було солодкуватого присмаку та смку топленого молока.
Помішувати сир, доки він повністю не розплавиться і не вийде однорідний соус.
Додати сіль.
Паралельно потрібно готувати пасту. Коли зливатимете з неї рідину, залиште трохи в склянці.
Щойно все буде готово, перекласти пасту в ємність з соусом і обережно струсити її, щоб соус повність її покрив.
Якщо вам здається, що зробити надто багато соусу, не переймайтеся. Частину його вбере паста. За кілька хвилин може виявитися, що страва виходить сухувата. У такому разі додайте до неї трохи рідини, що залишилася після відварювання.
Їсти пасту з вершковим соусом потрібно відразу ж після приготування.
Вас це може зацікавити: 5 помилок у приготуванні, які зіпсують вашу пасту