Щоб схуднути, важливо не тільки відмовитися від певних продуктів, а й додати до раціону ті, які ефективно допомагають «топити» жир.
У боротьбі із зайвими кілограмами ми покладаємось на дієти і обмеження. Але дуже важливо налагодити процес схуднення таким чином, щоб зайві кілограми згорали, навіть коли ми їмо, вважає доктор Вільям Лі.
Певні продукти можуть активувати механізми спалювання бурого жиру в організмі – того самого, який спалює калорії та жир для вироблення тепла.
Зелений чай та кава. Багаті на поліфеноли (катехіни та EGCG у зеленому чаї, хлорогенова кислота у каві) напої активують метаболізм природним шляхом.
Цибуля. Кверцетин, який вона містить, допомагає активувати бурий жир і розщеплювати білий жир. Особливо в цьому плані корисна червона.
Помідори. Їхня зброя – лікопін, який розтоплює зайвий жир за допомогою термогенезу.
Полуниця. Джерело елагової кислоти та антоціанів, які сприяють зменшенню вісцерального жиру (він знаходиться глибоко – обволікає внутрішні органи людини).
Морква. Три середні морквини на день можуть посилити термогенез та спалювання жиру.
Морепродукти. Вони багаті на омега-3 жирні кислоти, які активують бурий жир і прискорюють метаболізм.
Біла квасоля. Багата на клітковину, пребіотики та вітаміни – усе, що потрібно травній та метаболічній системі.
Доктор Лі зазначає: схуднути, гарно харчуючись, нескладно. Для цього просто не варто вживати все підряд, не обов’язково рахувати калорії. Головне, віддавати перевагу продуктам, які активують бурий жир і допомагають зробити харчування здоровішим.
Вас це може зацікавити: Дієтолог назвав напій, який ніколи не дасть схуднути – він містить сотні прихованих калорій