8 небезпечних видів продуктів, які сприяють розвитку раку

У той час, як одні продукти можуть використовуватися для профілактику раку, інші, на думку вчених, здатні його спровокувати.

Рак – найбільш непередбачувана хвороба. Незважаючи на вирішальну роль спадкової схильності, причинами захворювання можуть бути й інші фактори: шкідливі звички

(куріння та вживання алкоголю), надмірне перебування на сонці, взаємодія зі шкідливими хімічними речовинами тощо.

Дослідження показали, що регулярне вживання деяких продуктів також може збільшити ризик розвитку онкології.

Солодкі напої. Всі вони дуже шкідливі для здоров'я. Дослідження показали, що щоденне вживання безалкогольних напоїв може збільшити ризик утворення пухлин в організмі майже на 20%.

Рафінований цукор. Сприяє появі надмірної ваги та розвитку декількох форм раку (зокрема, раку молочної залози).

Перероблене м'ясо. М’ясні нарізки, такі як салямі, шинка та ковбаси, обробляються нітритами та консервантами, які сприяють розвитку деяких видів раку, особливо раку товстої кишки. Навіть якщо вони не викликають рак у довгостроковій перспективі, підвищують рівень запалення та окисного стресу в організмі, тому їх слід уникати.

Транс-жири. Вони викликають запальні процеси в організмі, які в довгостроковій перспективі сприяють розвитку багатьох форм раку – зокрема, рак молочної залози, простати та товстої кишки. Водночас підвищують рівень поганого холестерину й ризик серцево-судинних захворювань. Тому краще уникати готових кремів і соусів, випічки на маргарині, запанірованих напівфабрикатів, напівфабрикатної випічки тощо.

Омега-6 жирні кислоти. Омега-3 жирні кислоти приносять користь здоров’ю, а омега-6 прискорюють утворення та поширення ракових клітин. Справа в тому, що вони сприяють дії вільних радикалів і, як наслідок, виникненню раку. Слід бути обережними, вживаючи рослинну олію – кукурудзяну, соняшникову, соєву.

Снеки. З’їсти час від часу трохи попкорну або картопляних чіпсів – не проблема. Однак якщо ви систематично вживаєте такі нездорові продукти, які містять акриламід (він вважається канцерогеном, що провокує рак), це вже інша справа.

Червоне м'ясо. Якщо його споживати помірно, це не проблема. Надмірна кількість тваринного білка активує в організмі фермент теломеразу, який пов’язаний із раковими ураженнями.

Солоне та копчене мясо. Щоб воно зберігалося якомога довше, до нього додають нітрати, які пов’язують із розвитком раку шлунку. Їжа, що містить нітрити та нітрати, вважається найнебезпечнішою категорією продуктів, які є провокаторами раку.

Вас це може зацікавити: Названо популярний молочний продукт, який може знизити ризик раку кишечника

5 видів продуктів у раціоні кожної жінки можуть зменшити ризик раку грудей

Півтори ложки цього продукту щодня допоможе знизити тиск, ризик розвитку раку і кардинально поліпшить здоровя

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100