5 видів продуктів у раціоні кожної жінки можуть зменшити ризик раку грудей

У період менопаузи ймовірність розвитку раку грудей зростає в рази. Саме тому лікарі радять жінкам приділити більше уваги своєму харчуванню. Ряд продуктів мають властивості суттєво знизити ризик цього захворювання.

Під час менопаузи в організмі відбуваються гормональні зміни. Зокрема, зменшується рівень естрогену. Це викликає багато проблем зі здоров’ям, починаючи зі зниження  щільності кісткової тканини і порушень у роботі серцево-судинної системи і закінчуючи раком молочної залози.

Проте певні харчові продукти можуть збільшити шанси на те, що це захворювання пройде повз вас.

«Номер 1» у списку фахівців – оливкова олія першого віджиму, відома своїми корисними для серця та протизапальними властивостями.

Дослідження показують, що вона також може запропонувати унікальні захисні переваги проти раку грудей, пише Еxpress.co.uk

«Додавання оливкової олії першого віджиму в щоденний раціон є одним із найефективніших дієтичних рішень, які жінки можуть прийняти для профілактики раку грудей під час менопаузи», – вважає ендокринолог Марія Луїза де Мінго.

Користь оливкової олії стосовно зниження ризику раку молочної залози полягає у високій концентрації мононенасичених жирів і антиоксидантів, особливо поліфенолів і олеїнової кислоти. Вони захищають клітини від окислювального стресу, який  пов’язують з розвитком раку, і борються із запаленням.

Одне з досліджень американських вчених показало, що жінки, які дотримувалися середземноморської дієти, багатої на оливкову олію, мали нижчу захворюваність на рак молочної залози та кращу загальну кісткову та м’язову масу.

4 чайні ложки олії щодня знижують ризик захворювання на 68%.

Для профілактики раку молочної залози доктор де Мінго радить жінкам включати в їжу, крім оливкової олії, такі продукти:

● жирну рибу. Вона багата омега-3 жирними кислотами, має протизапальні властивості, які підтримують здоров’я клітин;

● цільні зерна. Коричневий рис, овес тощо – джерела клітковини, яка сприяє здоровому травленню та стабільному рівню цукру в крові;

● листова зелень та овочі. Містять необхідні вітаміни, клітковину та антиоксиданти, які підтримують імунну функцію та борються з окисним стресом;

● молочні продукти. Кальцій протидіє втраті кісткової маси, пов’язаній зі зниженням естрогену, і підтримує загальний стан здоров’я під час менопаузи.

Вас це може зацікавити: 7 ознак, які можуть вказувати на рак грудей

Півтори ложки цього продукту щодня допоможе знизити тиск, ризик розвитку раку і кардинально поліпшить здоров’я

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист