7 видів продуктів, які ніколи не слід запивати молоком

Всі знають, що комбінація молока і оселедця для шлунку – справжня бомба. Однак це не єдине поєднання з молоком, якого варто уникати.

Хтось любить пити молоко з печивом і варенням, комусь до вподоби – з чорним хлібом. Кожен обирає на свій смак. Але є продукти, які запивати молоком не радять лікарі – такі поєднання шкідливі для організму і загального самопочуття. Пауза між ним повинна бути принаймні одну годину, а краще – дві.

Цитрусові. Молоко перетравлюється довше, тому у компанії з кислим лимоном або апельсином згортається. Це може призвести до утворення газів і печії. Крім того, кислота блокує засвоєння кальцію, такого необхідного для організму мікроелементу. 

Банани. Разом ці два продукти довго перетравлюватимуться. Увесь цей час ви відчуватиме важкість у шлунку і втому.

Диня. Вона наділена сечогінною властивістю. Молоко ж, як відомо, має незначний проносний ефект. Союз цих двох продуктів може помітно ускладним процес травлення і спричинити інтоксикацію організму.

Редиска. Цей овоч (так само як і редька) може викликати не дуже приємні відчуття у шлунку. Молоко ще більше ускладнює процес травлення, викликаючи печію.

Чорний шоколад. Як і цитрусові, може створити дефіцит кальцію в організмі. Він містить фітинову кислоту, яка не дає організму засвоювати його в повному об’ємі.

Морепродукти. Мідії або креветки і молочні продукти (молоко або молочний  коктейль) – вибухова суміш. Вони містять різний тип білку, який по різному перетравлюється. Якщо ці білки об’єднати, шлунок не витримує навантаження і просто зупиняється. Результат – харчове отруєння, яке супроводжується блювотою та діареєю.

Солона риба. Потрапляючи в шлунок, вона вбирає всю рідину, не дозволяючи молоку нормально перетравлюватися. Починається процес бродіння, який подразнює слизову і «виштовхує» їжу назовні – викликає блювоту.

Вас це може зацікавити: З чим не можна змішувати мед: 6 шкідливих поєднань

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист