43-річна американка схудла на 117 кілограмів: як їй це вдалося

Квіонніка Фрейзер з Далласа марно намагалася схуднути багато років, поки не наважилася вирішити цю проблему радикальним способом – зменшити шлунок.

Вона з дитинства боролася з патологічним ожирінням і спостерігала, як здоров'я погіршується з кожним роком.

Високий кров'яний тиск, без п’яти хвилин діабет, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба, синдром полікістозних яєчників, – ось такий набір був у молодої дівчини, яка на додачу мала ще й ожиріння.

«Пам'ятаю, як одного разу стала на ваги, і вони не змогли показати мою цифру, оскільки 200 кілограмів були їхньою верхньою межею. Тобто я важила ще більше», – згадує вона.

Квіонніка розуміла, що потрібно худнути, але «важко було знайти мотивацію».

Мотивація з’явилася, коли померла мама: їй було всього 56, і вона теж мала зайву вагу.

«Я пробувала сидіти на дієті, але це не допомогло. Тому почала вивчати інші методи   зниження ваги. На той час лапароскопічне бандажування шлунку здалося мені найбільш вдалим варіантом», – розповідає вона.

У 2009 році 29-річна Квіонника наважилася на операцію. І за шість місяців схудла на 45 кілограмів.

Все було добре, поки вона не завагітніла. Це було диво! Більшість лікарів вважали, що стати мамою для неї мало ймовірно, враховуючи вагу та проблеми зі здоров’ям.

Незабаром після народження доньки з бандажуванням виникло ускладнення. Знадобилася ще одна операція. Але вона не мала належного ефекту. Спочатку скинула 9 кілограмів, а потім вага вийшла з-під контролю.

Через сім років, у 2020-му, Квіонніка наважилася на третю операцію.

«Увесь цей час я страждала від депресії. І вже майже втратила надію, що колись схудну. А потім знайшла нового хірурга, який погодився прооперувати мене повторно. Після цієї процедури я втратила більше половини своєї початкової ваги і продовжую її втрачати», – ділиться вона.

Хоча Квіонника визнає, що проходження трьох процедур зі зниження ваги вплинуло на її психічне здоров'я, вона ні про що не шкодує. Адже операції врятували їй життя.

Звісно, окрім цього довелося змінити свої харчові звички, зайнятися спортом. Але це варте того, щоб скинути 117 кілограмів. 

«Тепер мій найбільший мотиватор на шляху схуднення моя донька. Завдяки їй я сповнена рішучості вирішити свої проблеми зі здоров'ям, подати гарний приклад і розірвати порочне коло ожиріння, яке переслідувало мою сім'ю протягом кількох поколінь», – зізнається Квіонніка.

Раніше ми писали: Розумне голодування: що буде з організмом, якщо 36 годин сидіти на воді

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист