4 трюки, які допоможуть позбутися неприємного запаху з пластикового контейнера

Пластикові харчові контейнери є на кожній кухні. Це дуже зручно – взяти їжу на роботу, в дорогу, на прогулянку чи скласти рештки обіду і поставити в холодильник. Але є одна проблема: вивести запах їжі з пластику майже неможливо. Насправді, все реально, якщо знати, чим.

Зізнайтеся, ви не раз морочилися з контейнерами, по кілька разів мили, але так і не змогли перебити запах риби з овочами або заправки з часником? Підказуємо, що вам знадобиться наступного разу.

Сода. Дешевший і дієвий засіб. Всі знають, що вона дуже добре вбирає сторонні запахи. Тому упорається і з вашими контейнерами. Вимийте пластикову ємність і насухо витріть. А тепер на дно насипте дві-три чайні ложки соди, закрийте судочок кришкою і залиште на 5-10 хвилин. Якщо не допомогло, потримайте довше. Після цього протріть вологою губкою. Але дуже не натискайте на неї, щоб не подряпати пластик.

Лимон. Чистий і сухий контейнер натріть лимоном. Особливо ретельно зробіть це по периметру ємності і кришки – у важкодоступних містах. Залиште так на 5 хвилин і добре сполосніть.

Газета. Так, ви не помилилися. Адже газета, як і сода, чудово вбирає аромати. Тому зіжмакайте її, покладіть у чистий сухий контейнер і накрийте кришкою. Якщо є час, найкраще залишити так до ранку. Не можете собі цього дозволити – дайте газеті пару годин, щоб зробила свою справу.

Кава. Це недешевий «ароматизатор». Але вам потрібно буквально десяток зерен (чим більша ємність, тим більше). Або пару ложок меленої кави. Зрештою, навіть це не обов’язково – якщо є кавова гуща, підходить і такий варіант. Покладіть каву у чистий сухий контейнер, щільно закрийте і хай так стоїть до ранку. Все, що потрібно потім – сполоснути водою.

Вас це може зацікавити: Як легко помити посуд, якщо під рукою немає миючого засобу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист