25-26 ТРАВНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ЩОРІЧНИЙ КИЇВСЬКИЙ БАЛ

Щорічний Київський бал відбудеться 25-26 травня – на святкування дня міста Контрактова площа перетвориться на найбільший танцювальний майданчик столиці. Про це повідомили в оргкомітеті балу.

«Вже традиційно раз на рік ми перетворюємо Контрактову на найбільшу танцювальну площу Європи, цьогоріч це буде фактично головна сцена святкування дня Києва: ми влаштуємо найбільший майстер-клас із сальси для усіх бажаючих, плануємо встановити рекорд з наймасовішого виконання української польки, у якому братимуть участь дебютанти віденського балу-2019, діти з усієї України, вихованці київського Центру реабілітації дітей з інвалідністю», - зазначила організатор Київського балу, генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша. Вона додала, що Київський бал вперше відбувся минулого року і вже став своєрідною танцювальною візитівкою міста: тут збираються прихильники бальних танців, активного яскравого способу життя, у дводенній програмі балу -  жива музика, конкурси, виступи відомих виконавців. Зокрема, учасників та глядачів порадують виступи Гайтани, DZIDZIO, Асії Ахат, Світлани Тарабарової та ін.

Продовжиться і традиція танцювальних рекордів на балу – 26 травня о 18 00 на Контрактовій площі урочисто вишикується понад 1 тисяча танцюристів і виконає українську польку, що буде зафіксовано у Книзі рекордів України. «Минулого року ми обрали для рекорду вальс як класичний бальний танець, а цьогоріч ставитимемо рекорд з української польки – європейського танцю, якому українські традиції надали неповторний національний колорит», - наголосила Марина Ігнатуша. Саундреком до танцювального рекорду стане попурі найвідоміших українських польок.

Київський бал пропагує столицю України як сучасне європейське культурне місто, з європейськими традиціями, з мистецькими проектами для прихильників активного здорового способу життя. Проект збирає аматорів та професійних танцюристів, зірок шоу-бізнесу, хореографічні колективи з усієї України, учасників з особливими потребами – адже інклюзивний мистецький простір теж вже став частиною культури сучасного Києва.  

Вдруге під час Київського балу відбудеться національний відбір учасників міжнародного пісенного конкурсу «Берлінська перлина» (BerlinerPerle) у трьох вікових категоріях: від 10 до13 років, 14-17 та 18-24 років. Оргкомітет Київського балу приймає заявки від вокалістів до 22 травня. Фінал пісенного конусу відбудеться у Берліні з 28 листопада по 2 грудня ц.р. А відбір конкурсантів від України побачать усі бажаючі вже 25 травня на Контрактовій площі, під час Київського балу.

Вестимуть розважальну програму балу популярні радіоведучі «Нашого радіо» - 25 травня та «Ретро FM» - 26 травня.

Майстер-класи з сальси проведе відомий хореограф кубинець Рейнальдо Пауель.

Вхід на бал та майстер-класи є безкоштовними.

Як відомо, перший Київський бал просто неба відбувся 1 червня 2018 року, під час заходу встановлено танцювальний рекорд України – 1 тисяча 32 дитини з усієї України одночасно виконали вальс. Учасників Київського балу та дитячого рекорду привітав Київський міський голова Віталій Кличко.

Довідка: Організатором Київського балу виступила група компаній Brandberg, яка має більше 12 років досвіду проведення масштабних проектів у різних сферах: зокрема, це віденські бали в Україні, конференції та інші заходи за участі міжнародних організацій, посольств та дипломатичних представництв в Україні, в тому числі під егідою ООН та ЮНЕСКО.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист