1 грудня українці святкують День добрих справ «Щедрий Вівторок». Що це за свято і як до нього долучитися?

Щедрий Вівторок проходить в Україні втретє. Це день, коли люди єднаються навколо ідеї добра.
Щедрий Вівторок — День добрих справ, який у всьому світі святкують з 2012 року. Свято завжди відбувається у перший вівторок грудня, і цього року припадає на 1 грудня.
Щоб долучитися, достатньо зробити будь-яку добру справу. Допомагати можна не тільки фінансово, а також часом, знаннями, талантами.
Наразі в Україні до «Щедрого Вівторка» зареєстрували вже більше 200 благодійних ініціатив. Знайти цікаву ініціативу або зареєструвати власну можна на Карті добра.
Для тих, хто все ще не знає, яку добру справу зробити — можна долучитися до Фандрейзингового марафону, який проходить на платформі dobro.ua, придбати сувенірну продукцію на сайтах благодійних фондів, яким довіряєте, або, скажімо, запропонувати літнім сусідам допомогти з оплатою комунальних онлайн — вибір добрих справ не обмежений!
А як щодо вікових обмежень?
Школярі підтримують свято вже третій рік поспіль, тому цього року для координації їх ініціатив виник окремий напрямок  #ЩедрийВівторокДіти.
До свята для школярів, наприклад, проходять Уроки доброти, організовані фондом “Запорука” у партнерстві з Zagoriy Foundation.

З 2018 року до Щедрого Вівторка долучилися тисячі українців, серед яких – 80 000 школярів з понад 300 шкіл з різних регіонів.
«Щедрий Вівторок — це день, коли люди єднаються і демонструють, як системний підхід до благодійності змінює світ, – коментує подію координаторка Щедрого Вівторка в Україні Любов Раїнчук – Звісно, через пандемію цього року багато акцій відбувається онлайн, але ми не перестаємо радіти креативу учасників і їх бажанню долучатися до Всесвітнього руху добра. Це може зробити кожен, тож запрошуємо всіх долучитися».

ДОВІДКА:
Світова ініціатива Щедрий Вівторок існує з 2012 року і об’єднала більше 150 країн. Україна офіційно приєдналася до неї у 2018 році і стала 154-ю країною-учасницею.

Всеукраїнський день добрих справ став можливий завдяки ініціативній групі у складі Zagoriy Foundation, Благодійного фонду «Таблеточки», «Клубу Добродіїв», а також Українського форуму благодійників.

«Щедрий Вівторок»
givingtuesday.org.ua
 
PR-підтримка:
Олена Скачкова

os@zagoriy.foundation
+380 (68) 335 85 85

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист