Український режисер розказав, як створювався номер-фіналіст Євробачення 2024

Люксембург — одна із країн-засновниць Євробачення не брала участі у ньому тридцять років, проте цього року повернулась на конкурс із яскравою молодою учасницею — співачкою Талі Голаргент.

Креативним директором перфомансу для Талі Голергант став відомий український режисер та креативний продюсер Герман Нєнов. Це не його перша робота з легендарним музичним конкурсом, адже минулого року Герман Нєнов вже був креативним продюсером Євробачення 2023 від України, тобто відповідав за усі прояви України на цьому конкурсі — створював виступи, візитки, інтервал та опенінг акти.

Над перфомансом Fighter працювали дві команди — люксембурзька та київська. Робота розпочалась ще за три місяці до Євробачення. Над проектом працював відомий хореограф Олег Жежель, розкадрування номера робила Марина Шалєва, провідний режисер телебачення. Художником по світлу був Євгеній Костира, відомий в Україні за багатьма роботами. А костюми для балету створювали MU Production — саме вони розробляли національний костюм для представниці України на конкурсі “Міс Всесвіт”. Команди двох країн працювали в своїй більшості в режимі онлайн. Більшість продакшну відбувалася в Києві, його адаптація — в Люксембурзі, а вже фінальні зведені репетиції команда провела в Мальмо.



— Такий само досвід тільки в більших масштабах ми мали торік у Ліверпулі і зрозуміли, що це — робоча схема, — пояснює режисер Герман Нєнов. — Головна ідея цього перформансу — за свою мрію варто боротися. Цей перформанс — переосмислення шляху кожного борця-мрійника, який наважується вийти з власних рамок буденності та почати виснажливий шлях і боротьбу за свою мрію.

Також режисер розказав про символізм конкретних елементів номеру Fighter.

— Ми починаємо номер всередині квадратної рамки, яка символізує рамки, в яких, на жаль, живе більшість людей, і вони не наважуються зробити крок вперед до своєї мрії. В номері присутній символ ягуара, він означає, що для того, щоб досягти своєї мети, іноді треба бігти швидше, ніж ягуар. Артистка танцює на розпеченій лаві, це означає, що шлях до мрії часто йде через випробування. І потрібно йти його і по розпеченій лаві, і по лезах ножа, і по розбитому склу.

Для усієї команди Люксембургу на цьому ефірі інтрига трималась до останнього, адже коли оголошували список країн, що пройшли до фіналу, Люксембург назвали останнім. За словами режисера Германа Нєнова, ідея номеру повинна бути близькою більшості українців, адже те, про що зараз мріє майже кожен з нас — це Перемога.

— Передфінальна частина номеру — це символічна розмова кожного борця із самим собою, в той момент, коли хочеться здатися, опустити руки і не йти вперед. А фінал — це перемога. Перемога над собою. Перемога над усіма викликами та сумнівами. Боріться за свою мрію, вона того варта!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист