ПИШАЄМОСЬ: УКРАЇНСЬКИЙ БОКСЕР УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ

Український боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва у фіналі Всесвітньої суперсерії боксу. Таким чином Усик став першим в історії українцем, який став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі.

Цей бій став найбільш важливим у професійній кар'єрі Усика. Українець здобув Кубок Мохаммеда Алі. Нагороджувала Усика, який народився в один день з Алі, дружина Мохаммеда Алі. 

Вперше в історії цього дивізіону на кін поставили одразу чотири пояси. Раніше абсолютним чемпіоном вважався той, хто об’єднав три пояси. Цього разу розігрувалися всі титули боксерів: у Гассієва — WBA, IBF, а в Усика — WBC, WBO. Також боксери змагалися за пояс журналу The Ring. Після бою Мурат Гассієв сказав, що Усик був найважчим суперником в його кар'єрі.

«Мій трофей буде стояти на почесному місці в моєму домі, адже моя дружина вже підготувала для нього спеціальне місце», — прокоментував Усик, який став першим в історії володарем цього трофею.

Зазначимо, що Олександру Усику — 31 рік, а Мурату Гассієву — 24 роки.

Після поєдинку в Усика спитали, що він робитиме далі у професійній кар’єрі. Той відповів, що чув як британський боксер Тоні Белью хотів зустрітися на рингу з переможцем Всесвітньої суперсерії.

«Якщо він не може спуститися, то я до нього піднімуся», — сказав українець та додав, що готовий до цього.

Бій відбувся в Москві на стадіоні «Олімпійський». Він мав пройти ще 11 травня у Саудівській Аравії, однак його перенесли через травму українця. Пізніше стало відомо, що супер серію прийматиме Москва.

Професійний боксерський турнір «Всесвітня боксерська суперсерія» проводився уперше — його заснували в 2017 році.

Нагадаємо, що 27 січня український боксер Олександр Усик переміг латвійця Майріса Брієдіса у поєдинку за титули WBO і WBC.  Відтак Усик захистив титул чемпіона світу у категорії WBO і здобув титул WBC, який захищав Брієдіс.

Крім того, Усик вийшов до фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS), завершивши свій 14 бій — перемогою.

hromadske.ua

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист