Ефективний спосіб вигнати щурів із саду без жодної хімії

Якщо ви помітили в своєму саду сліди перебування щурів, не гайте часу. Розпочинайте боротьбу з непроханими гостями, поки вони не понівечили ваші дерева і рослини.

Гризуни – погані сусіди, де б вони з’явилися. Ви можете не побачити їх в саду, оскільки вони зазвичай виходять «на полювання» вночі. Але точно помітите обгризену кору дерев. Особливо мишам та щурам подобається кора молоденьких дерев.

Окрім того, вони можуть підгризати кореневу систему і розносять різні інфекції, серед яких лептоспіроз – дуже небезпечний для людини. А враховуючи те, з якою швидкістю ці шкідники плодяться, для саду це може стати реальною проблемою.

Експерти не рекомендують використовувати отруту для гризунів – від неї можуть постраждати домашні тварини. Тим більше, що є інші ефективні засоби боротьби зі шкідниками. Деякі можна знайти навіть у вашому саду.

Один з таких засобів – м'ята. У гризунів надзвичайно розвинений нюх. Вчені вважають, що в цьому вони можуть посперечатися навіть з собаками. Тому щури та миші відчують цей ненависний для них запах здалеку.

Якщо у вас раптом є засушена м’ята, яку збирали, щоб додавати в чай, подрібніть її і розсипте по саду.

Посадіть у невеликі ємності молоденьку м’яту і поставте біля дерев.

В ідеалі експерти рекомендують висадити м’яту по периметру саду, щоб гризуни боялися туди навіть носа пхати.

Крім того, можна змочити ватяні кульки м’ятною олією та розмістити їх біля тих місць, де можуть жити гризуни, і біля кожного дерева. Тільки не забувайте міняти їх щотижня.

До речі, крім м’яти гризуни не люблять часник, базилік, ехінацею. Це ще один привід насаджати цих корисних культур якомога більше.

Вас це може зацікавити: Як у квітні прогнати слимаків та равликів зі свого саду за допомогою одного простого харчового відходу

Викликають отруєння, галюцинації і сліпоту: 5 рослин, яких не повинно бути у вашому саду

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист