5 суперпродуктів, які повинні бути в меню людини, що турбується про своє здоров’я

Ці продукти ситні, поживні, добре засвоюються і сприяють гарному загальному самопочуттю.

Якщо ви хочете вести здоровий спосіб життя, починати потрібно не зі спортзалу, а з кухні.

Ці п’ять продуктів експерт з правильного харчування Річард Сміт-Бернал вважає дуже важливими в раціоні здорової людини.

Кіноа. Дрібні зернята, що за смаком нагадують рис, входять до меню багатьох дієт. Кіноа цінують за високий вміст поживних речовин (мідь, цинк, залізо, селен, натрій, магній, калій, кальцій, фосфор, вітаміни А, РР і не тільки), дев’ять незамінних амінокислот, білок, який легко засвоюється, і клітковину. Усе це робить крупу чудовим джерелом енергії, тому вона корисна для вегетаріанців і людей, які обмежують себе в їжі. Окрім того, кіноа покращує роботу травної системи, стимулює метаболізм, пом'якшує дію стресоутворюючих факторів, знижує рівень холестерину, покращує кровотік, сприяє вироблення колагену тощо.

Чіа. Насіння іспанської шавлії складається на 40% з клітковини, містить 18% добової норми кальцію, білки, цинк, вітаміни групи В, омега-3 жирні кислоти, необхідні для здоров’я мозку та зменшення запалення організму. Чіа регулює рівень цукру в крові, зміцнює кістки та сприяє схудненню. Його можна додавати в йогурт або випічку.

Авокадо. Цей плід вже давно довів свою користь. Авокадо – джерело мононенасичених жирів, які підтримують здоров’я серця та сприяють відчуттю ситості. Це комплекс вітамінів, мінералів та антиоксидантів, завдяки яким він вважається універсальним інгредієнтом для салатів і тостів.

Кале. Єдиний мінус цієї кучерявої капусти – недемократична ціна: в залежності від сорту може коштувати і 300 грн/кг, і 500 грн/кг. Містить велику кількість клітковини, вітамінів К, А, С, групи В, калію, магнію, марганцю, міді, кальцію, заліза, цинку, антиоксидантів. Завдяки цьому корисна для серцево-судинної, нервової системи та кісток, зменшує запалення, сприяє виведенню токсинів, уповільнює ріст ракових клітин, покращує зір. Кале можна використовувати в салатах та смузі і навіть  тушкувати.

Сочевиця. Нежирний білок рослинного походження, джерело клітковини, мінералів і складних вуглеводів. Її можна використовувати в різних стравах – супах, рагу, салатах.

Вас це може зацікавити: Лікар назвав 5 найгірших варіантів перекусів, які викликають суперзалежність

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист