5 продуктів, які полегшать симптоми алергії навесні

Не існує такої пігулки, яка раз і назавжди може вилікувати алергію. Але деякі продукти мають властивості, схожі на ті, якими наділені антигістамінні препарати.

Майже 50% людей, на думку науковців, страждають від полінозу. Тобто від сльозотечі, нежитю, чхання та інших неприємних симптомів, якими супроводжується весняна алергія.

У їхньому арсеналі є немало антигістамінних препаратів. Однак експерти із продуктів харчування вважають, що полегшити симптоми можна й за допомогою продуктів, які мають антигістамінний ефект.

Оливкова олія. Вона має протизапальні властивості та ефект, подібний до антигістамінного. Тому може допомогти блокувати вивільнення гістаміну. Вчені рекомендують олію першого віджиму.

Розмарин. Спазмолітичні та антигістамінні властивості має ефірне масло розмарину. Воно полегшує закупорку дихальних шляхів при задишці, що виникає під час сезонної алергії. Можна запалювати свічки з розмарином або додавати його в їжу. Однак для початку додайте небагато. Адже індивідуальну непереносимість продукту ніхто не відміняв – навіть те, що покликане боротися з алергією, може її спровокувати.

Мед. З медом така сама історія, як і з розмарином: він допоможе послабити симптоми при полінозі, якщо особисто у вас не викликає алергію. Обирати слід натуральний продукт – він може допомогти виробити толерантність до пилку.

Куркума. Активний інгредієнт цієї спеції – куркумін – допомагає зменшити симптоми запалення, набряки і подразнення, викликані полінозом. Куркуму можна додавати до страв.  Або ж разом з натертим імбирем – у чай.

Ягоди. У першу чергу – багаті на кверцетин. Це антиоксидант, який міститься у багатьох продуктах рослинного походження, бореться з окислювальним стресом і може полегшувати симптоми алергії. Кверцитин міститься у полуниці, ожині, малині,  смородині, журавлині, чорниці, черешні та вишні.

Вас це може зацікавити: Як обдурити сезонну алергію: ефективні методи боротьби, якими рятуються самі лікарі

Алергія на все – навіть на погоду: мешканка Великобританії ледве не померла

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист