Закритий пиріг з куркою: такий смачний, що доведеться готувати щодня

У цього пирога дві фішки, які роблять його неповторним.

Перша фішка в начинці, яка спеціально робиться трохи рідкуватою, щоб було схоже на жульєн. Вона прекрасно поєднується з іншою фішкою – повітряним та легким пісочно-дріжджовим тістом.

У гарячому вигляді пиріг може бути самостійною стравою.

350-400 г пісочно-дріжджового тіста

200 г курячої грудки

200 г печериць

10 см цибулі порея

1 зубчик часнику

1 ст. л. оливкової олії

30 мл білого вина

100 г сметани 10% жирності

1 ст. л. борошна

1 жовток для змащування пирога

кунжут, сіль, перець за смаком

Курячу грудку нарізати невеликими кубиками, цибулю порей тонко нашинкувати, печериці розрізати на 4 частини, а часник тонко нарізати.

Обсмажити протягом хвилини на оливковій олії цибулю і часник, додати курку і обсмажувати ще дві хвилини, поки всі шматочки не побіліють. Додати печериці, влити вино, додати сметану, сіль та перець і протушкувати все разом дві хвилини.

Додати борошно і постійно розмішуючи, щоб не було грудочок, прогріти ще 1 хвилину і дати охолонути.

Тісто розділити на дві частини і розкатати товщиною 0,5 см. Вистелити однією частиною чавунну сковороду діаметром 20 см так, щоб краї тіста трохи виступали назовні. Викласти начинку на тісто і накрити другою частиною. Добре зліпити краї.

Змастити пиріг яєчним жовтком, посипати кунжутом і проколоти зверху зубочисткою в кількох місцях.

Виапікати пиріг при 190° протягом 40 хвилин, вийняти і дати пирогу дійти в сковороді ще 15-20 хвилин.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист