У цього пирога дві фішки, які роблять його неповторним.
Перша фішка в начинці, яка спеціально робиться трохи рідкуватою, щоб було схоже на жульєн. Вона прекрасно поєднується з іншою фішкою – повітряним та легким пісочно-дріжджовим тістом.
У гарячому вигляді пиріг може бути самостійною стравою.
350-400 г пісочно-дріжджового тіста
200 г курячої грудки
200 г печериць
10 см цибулі порея
1 зубчик часнику
1 ст. л. оливкової олії
30 мл білого вина
100 г сметани 10% жирності
1 ст. л. борошна
1 жовток для змащування пирога
кунжут, сіль, перець за смаком
Курячу грудку нарізати невеликими кубиками, цибулю порей тонко нашинкувати, печериці розрізати на 4 частини, а часник тонко нарізати.
Обсмажити протягом хвилини на оливковій олії цибулю і часник, додати курку і обсмажувати ще дві хвилини, поки всі шматочки не побіліють. Додати печериці, влити вино, додати сметану, сіль та перець і протушкувати все разом дві хвилини.
Додати борошно і постійно розмішуючи, щоб не було грудочок, прогріти ще 1 хвилину і дати охолонути.
Тісто розділити на дві частини і розкатати товщиною 0,5 см. Вистелити однією частиною чавунну сковороду діаметром 20 см так, щоб краї тіста трохи виступали назовні. Викласти начинку на тісто і накрити другою частиною. Добре зліпити краї.
Змастити пиріг яєчним жовтком, посипати кунжутом і проколоти зверху зубочисткою в кількох місцях.
Виапікати пиріг при 190° протягом 40 хвилин, вийняти і дати пирогу дійти в сковороді ще 15-20 хвилин.