ЗА ПРОСЛУХОВУВАННЯ ГУРТУ BTS В ПІВНІЧНІЙ КОРЕЇ ЗАГРОЖУЄ 15 РОКІВ ТРУДОВИХ ТАБОРІВ

Влада Північної Кореї оголосила війну кей-попу. За його прослуховування людині загрожує 15 років трудових таборів.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин назвав кей-поп «злоякісною пухлиною», а уряд оголосив жорстокіше покарання за перегляд фільмів чи серіалів, прослуховування музики з Південної Кореї.

Шеф південнокорейського бюро Чхве Санг-Хун зазначає, що південнокорейський контент руйнує образ, який створюють у КНДР, начебто в Південній Кореї важко жити.

Боротьба триває вже декілька місяців, влада КНДР майже щодня заявляє про «антисоціалістичний» вплив південнокорейських фільмів, музики та кліпів. 

«Молоді північнокорейці думають, що вони нічим не зобов’язані Кім Чен Ину. Він повинен відновити свій ідеологічний контроль над молоддю, якщо не хоче втратити основу для майбутнього династичного правління своєї сім’ї», — розповів контрабандист K-pop у Північну Корею Чон Гван Ір.

У грудні 2020 року за прослуховування музики, перегляд фільмів чи читання книги з Південної Кореї збільшили ув’язнення з 5 до 15 років трудових таборів. А за поширення подібного контенту загрожує смертна кара.

За інформацією Asia Press International, техніку молодих людей, зокрема комп’ютери, телефони та плеєри, почали перевіряти на вміст південнокорейського контенту.

через GIFER

Окрім цього, у КНДР заборонили писати чи говорити в південнокорейському стилі. Наприклад, не можна використовувати слово «оппа» (старший брат), яке дівчата говорили своїм коханим чи друзям. 

«Для Кім Чен Ина культурне вторгнення з Південної Кореї вийшло за межі допустимого рівня», ─ заявив Дзіро Ішімару, головний редактор японського видання Asia Press International, яке пише про КНДР.

bit.ua 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист