Цей трюк неможливо пояснити. Але факт залишається фактом: яйця справді залишаються цілими. На Великдень такий лайфхак буде на вагу золота.
Чого тільки не роблять господині, коли дуже важливо зварити цілі яйця: додають у воду сіль або оцет. Навіть примудряються проколоти голкою тупий кінець, щоб «знизити тиск усередині», як радять деякі експерти. Але однак яйця тріскаються. Добре, якщо хоча б білок не витікає, однак буває всяке.
Якщо у «будні» це не має особливого значення, на Великдень хочеться, щоб яйця були без дефектів.
Впоратися з проблемою допоможе звичайнісінький сірник. А краще десяток сірників, які слід кинути в каструлю, де варитимуться яйця.
Бажано використати ті сірники, що вже згоріли – на них немає сірки. Якщо ви такі відразу викидаєте, візьміть нові, але попередньо обов’язково зачистіть – сірка вам не потрібна. Немає взагалі сірників у господарстві? Не страшно. Сподіваємось, знайдуться дерев’яні зубочистки – можна скористатися ними.
Гарантуємо – завдяки такому «інгредієнту» жодне яйце під час варіння не постраждає!
Якщо хочете зварити яйця без тріщин, зважте ще на деякі рекомендації:
● яйця слід виймати з холодильника заздалегідь, бажано за 1-2 години до того, як будете їх варити;
● завжди кладіть їх у холодну воду – в окропі шанси тріснути в них вищі;
● регулюйте вогонь. Щойно вода закипить, зменшуйте його, щоб у каструлі ледь булькало. Інакше яйця битимуться об стінки та одне об одне і точно на будуть цілими.