Які три продукти варто додати в свій раціон взимку, щоб менше хворіти

Від того, наскільки сильний у вас імунітет, залежить, наскільки вразливими будете в період зимової атаки вірусів. Але не поспішайте зміцнювати його за допомогою харчових добавок. Є три натуральні продукти, здатні зберегти ваше здоров’я.

Звичайно ж, підвищені дози вітаміну С, який є в цитрусових, ківі, імбиру і багатьох інших фруктах та овочах, ніхто не відміняв. Але особливу увагу дієтологиня Фібі Ліблінг радить звернути на мед, свіжий розмарин і ферментовані продукти.

Мед

Сирий мед у сезон застуд – класика жанру. Але на тлі різних противірусних новинок про нього починають забувати. Між тим, лікарі радять додавати сирий мед до чаю. Можна просто до чорного чи зеленого. Якщо з лимоном чи/та імбиром – ще краще: у такому разі його антибактеріальні та противірусні властивості посиляться.

Крім того, мед має здатність зменшувати набряк слизової горла та верхніх дихальних шляхів, тому корисний, якщо болить горло.

Розмарин

Ароматний розмарин містить багато сполук, які мають сильну антибактеріальну, противірусну та протизапальну дію.

«Багато хто взимку намагається пити більше гарячого чаю з лимоном та імбиром, щоб підтримати свою імунну систему. Але розмарин насправді набагато ефективніший! Я раджу додавати подрібнений свіжий розмарин у всі страви, же він доречний», - каже дієтологиня.

Доречний він практично скрізь: з м’ясом, гарніром (картопля, паста, рис), салатами, омлетом і навіть випічкою.

Ферментовані продукти

Майже 80 % клітин імунної системи знаходяться у кишечнику, тому дуже важливо підтримувати його мікрофлору у належному стані. В цьому його допоможуть ферментовані продукти. Кефір, йогурт, квашені огірки та капуста, кімчі мають високий вміст пробіотиків, необхідних для нормалізації роботи кишечника. Вони повинні щодня бути в нашому раціоні.

Вас це може зацікавити: З чим не можна змішувати мед: 6 шкідливих поєднань

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист