Які кімнатні квіти не виживуть влітку на підвіконні

Літо – випробування для кімнатних квітів. Особливо для тих, які погано переносять високу температуру і пряме сонячне проміння.

Синоптики обіцяють спекотне літо. Це означає, що деякі кімнатні рослини можуть загинути, якщо про них не потурбуватися – вони не пристосовані до таких умов.  

У групі ризику – ці рослини.

Азалія. Це досить примхлива красуня. Вона любить освітлені місця, але страждає від прямого сонячного проміння. Не любить, коли холодно, але й спеку не переносить. Оптимальна температура для неї +15-18°С. При надто високій може скидати листя і відмовляється цвісти.

Пуансетія. Вона навіть цвіте взимку, тому що не любить тепло – набагато комфортніше їй при температурі від +15 до +21°С. З настанням спеки її краще прибрати з підвіконня і переставити на підлогу.

Фіалка. Спека для неї – сильний стрес. При температурі вище +32°С клітини квітки гинуть. Досвідчені квітникарі радять не стимулювати у такий період їхній ріст, а бутони обривати, щоб рослина не витрачала сил на цвітіння. Щоб полегшити життя фіалці, її слід поставити на підлогу і знижувати  температуру в приміщенні за допомогою кондиціонера або вентилятора. Як варіант – перенести квіти в підвал і становити там фітолампи. 

Драцена. Хоч це і тропічна квітка, вона не любить спеки. Найкраще розвивається при температурі до +25°C. При більш високих кінчики листя починають жовтіти і опускаються вниз. Якщо квітку не прибрати в тінь, вона може скинути листя повністю.

Орхідея. Температура +24, напівтінь і вологість – ось що їй потрібно. Тому її не бажано ставити на підвіконня з південного боку, або ж потрібно захистити від сонячних променів жалюзі.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист