Деякі фрукти вживати разом просто небезпечно – вони можуть завдати організму більше шкоди, ніж користі.
Фрукти – це джерело вітамінів, тому в сезон (і не тільки) ми намагаємося вживати їх якомога більше. Щоб отримати максимум користі, часто робимо фруктові салати.
Однак слід пам’ятати, що не всі фрукти сумісні. Деякі слід їсти окремо від інших, інакше вони можуть не кращим чином вплинути на травну систему або ж просто практично втратять свої корисні властивості.
Диня з іншими фруктами
Вона засвоюється швидше, ніж інші фрукти. Якщо разом з нею з’їсти малину, персик, лохину – що завгодно! – вони змусять її затриматися. Це неминуче призведе до дискомфорту в шлунку та кишечнику: здуття і метеоризму.
Крохмалисті фрукти і фрукти з високим вмістом білка
До крохмалистих фруктів відносяться яблука, апельсини, нектарини, персики, ягоди, манго, грейпфрути, ананаси, виноград, дині. На білок особливо багаті ківі, ожина, курага. Поєднання цих двох речовин у фруктових салатах може бути небезпечним, оскільки організму потрібна кисла основа для перетравлення білків і лужна основа для розщеплення крохмалю.
Кислі та солодкі фрукти
Що буде, якщо поєднати, наприклад, полуницю або апельсин з бананом? Нудота, проблеми з травленням. Справа в тому, що для перетравлювання кислих та солодких фруктів використовується різний фермент. Якщо ж їсти асорті, ферменти заважатимуть один одному. Зрештою у кишечнику почнеться бродіння, і закінчиться все дискомфортом.
Фрукти та овочі
Салат з вареним буряком і апельсином або полуницею – це дуже смачно. Але гастрономічне задоволення може змінитися неприємними відчуттями в животі. Адже високий вміст цукру у фруктах перешкоджатиме процесу травлення овочів.
Фрукти з високим вмістом цукру
Деякі фрукти (наприклад, банани, виноград, манго) містять дуже багато цукру. Якщо поєднати їх з такими ж солодкими фруктами, це може призвести до стрибків рівня цукру в крові. Особливо це небезпечно для осіб з діабетом.