Як змусити кислі мандарини стати солодкими за 30 секунд

Дуже прикро – купити мандарини, які виявилися кислими. Але не варто викидати фрукти або кривитися і їсти, щоб не пропали даремно гроші. Є кілька способів, які допоможуть виправити ситуацію.

Мандаринів існує безліч сортів – так само, як і яблук. Однак навіть ті, які зазвичай не підводять, можуть виявитися кислими.

Справа в тому, що шлях цитрусових із саду десь у Туреччині чи Іспанії до українського супермаркету забирає немало часу. Аби продукт зберіг товарний вигляд, зривають його не зовсім спілим – дійти до кондиції він має під час транспортування. Інколи мандарини не встигають доспіти. Або ж сам по собі сорт не надто солодкий. У такому разі можна змусити фрукти посолодшати.

Порада «покласти  на підвіконня – і за 3-4 дні мандарини стануть солодшими» не дуже працює. Та й стільки чекати не хочеться. Тому спробуйте вивести з них зайву кислоту іншими методами

За 30 секунд. У кожній оселі є мікрохвильова піч – ось вона й стане у нагоді. Помийте мандарини, насухо витріть і зробіть невеликі проколи або надрізи на шкірці (це для того, щоб вони не «вибухнули» і не довелося потім все відмивати). Виставте максимальну потужність і покладіть мандарини на 30 секунд. Після цього дайте їм повністю охолонути – і можна їсти.

Але майте на увазі: після теплової обробки вони не тільки посолодшають, а й трохи змінять свою структуру. Тому не кладіть відразу всі плоди до мікрохвильовки – поекспериментуйте з парою штук. Якщо не сподобається, решту можете «досолодити» з допомогою наступного методу.

За 15 хвилин. Для цього способу потрібно добре нагріти воду (приблизно до 40 градусів) і покласти в неї цитрусові на 10 хвилин. Потім дістати їх і залити холодною водою на 5 хвилин. Експерти обіцяють, що крім того, що мандарини стануть солодшими (кислоту нейтралізує перепад температур), більше ніяких змін з ними не відбудеться.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист