Якщо ви хочете виростити смачні солодкі помідори, доведеться їм трохи допомогти.
Помідор, зірваний на власному городі, солодкий і смачний, – справжній кайф для городника. Однак інколи врожай стає розчаруванням: плоди виростають кислі – ніякого задоволення.
Смак плодів, кажуть експерти, залежить не лише від сорту, а й від того, де і як ви їх вирощуєте. Якщо хочете посилити їхню солодкість, досвідчені садівники радять зробити наступне.
Знайдіть для посадки сонячне місце. Сонячне світло забезпечує рослині фотосинтез і процес перетворення сонячного світла, води та вуглекислого газу на глюкозу. Без достатньої кількості сонячного світла рослини не можуть виробляти достатньо глюкози для отримання солодких, ароматних помідорів.
Висаджуйте в правильний ґрунт. Конкретніше – в добре дренований і підживлений великою кількістю органічних речовин, необхідних для розвитку сильної кореневої системи та плодоношення. Рівень pH має бути від 6,0 до 6,8.
Забезпечуйте потрібну вологість. На солодкість плодів впливає якість поливу помідорів. На початку вегетаційного періоду їм знадобиться багато води. Коли зав'яжуться плоди, скоротіть полив – це сприятиме більш концентрованому солодкому смаку. Полив проводиться рясно, спрямовуючи воду під корінь. Надмірне зволоження в період дозрівання призводить до водянистості та зниження цукристості томатів. А пересихання – до стресу, який забирає в рослини енергію і не дозволяє виростити смачні плоди.
Мульчуйте. Мульчування не тільки захищає від бур'янів, а й зберігає вологу. Використовуйте органічні матеріали – солому або скошену траву, які поступово перегнивають, збагачуючи ґрунт. Товщина шару має бути не менше 5 см.
Підживлюйте відповідними добривами. Так, вони теж впливають на смакові якості. Наприклад, попіл насичує рослини мікроелементами, що сприяють накопиченню цукрів.
Вас це може зацікавити: Де не можна саджати помідори: 5 невдалих місць для гарного врожаю