Як правильно мити і смажити печериці – більшість господинь припускаються однієї помилки

Печериці – практично універсальні гриби: вони чудово поєднується з будь-якими стравами і можуть вигідно підкреслити їхній смак. Але для того, щоб вони найкращим чином проявили свої якості під час смаження і зберегли аромат, дуже важливо їх правильно помити.

Так мити не варто

Зазвичай господині миють шампіньйони у друшляку під проточною водою, а після цього викладають їх на добре розігріту сковорідку.

Дехто, щоб не тільки змити бруд, а й нейтралізувати мікроби, замочує їх у воді з додаванням соди.

Професійні кулінари не радять так робити. Гриби вбирають дуже багато води – як губка. Навіть якщо ви швиденько їх промиєте і висушите паперовим рушником, однак встигнуть це зробити. І потім не смажитимуться, а варитимуться – плаватимуть у рідині, яка з них виходить.

На це можна було б закрити очі, аби після такої термічної обробки гриби не втратити свій смак і не змінили текстуру.

Тому експерти радять не мити шампіньйони взагалі. Але це не означає, що їх не потрібно позбавити від бруду. 

Як підготувати шампіньйони до смаження 

Чисті гриби достатньо просто протерти вологою серветкою.

Якщо на ніжці є часточки ґрунту, його можна просто зрізати.

Так само слід зробити і з плямами.

Як правильно смажити гриби

Ще один секрет смажіння шампіньйонів – викладати їх потрібно на суху і добре розігріту сковорідку. Професіонали радять не зменшувати вогонь і часто помішувати. Тільки після того, як на грибах з'явиться рум'яна скоринка, потрібно додавати олію, сіль на спеції.

Вас це може зацікавити: Експерт розповів, як зберігати гриби удвічі довше завдяки одному простому трюку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист