Волт Дісней створив компанію, яка щосекунди заробляє $1110: 10 фактів про відомого мультиплікатора в день його народження

У цей день, 122 роки тому, народився один з найвідоміших людей планети – художник-мультиплікатор Волт Дісней.

Свій перший мільйон він заробив у 36 років. До цього життя «батька» мишеняти Міккі Мауса було дуже непростим.

● Волт Дісней народився в Чикаго, в дуже бідній багатодітній сім’ї – він був четвертою дитиною.

● Свої перші гроші, 25 центів, заробив за малюнок коня – копію сусідського жеребця.

● Працювати почав дуже рано – в чотирнадцять років: зранку, перед початком уроків, розносив місцевим жителям газети. Заради цього хлопчик вставав… о 3.30. Але він не скаржився на життя.

● У 13-річному віці Дісней хотів піти на фронт (саме почалася Перша світова). З огляду на вік його, звісно, не взяли. Але в 16 таки добився свого. Хлопець заявився до військкомату і почав вимагати, аби його відправити до Європи. Згодом вже був у Франції – помічником водія швидкої в Червоному Хресті.

● У 50-х роках Дісней став інформатором ФБР – строчив доноси на лібералів. Дехто з них були його приятелями.

● Волт з дитинства любив малювати – на стінах будинку, на класній дошці. Паралельно розповідав товаришам різні історії про своїх персонажів. До речі, швидку, на якій їздив у Франції, теж розмалював.  

● Він закінчив Академію мистецтв і трохи попрацював художником в рекламній компанії. Однак таланту до малювання в нього не було. Всіх персонажів до мультфільмів студії Disney малювала команда аніматорів. Наприклад, автором Міккі Мауса був Аб Айверкс. Але в титрах першим завжди стояло ім’я Волта Діснея – собі він присвоював усю славу.  

● Про нього говорили як про дуже прискіпливу людину, називали тираном. Волт змушував аніматорів десятки разів перемальовувати персонажів. У результаті люди масово втрачали на роботі зір.

● Дружині мультиплікатора, Діліан, було непросто з ним жити. Волт відверто не поважав жінок і вважав, що їхнє місце – на кухні. Деякий час навіть не приймав їх на роботу. 

● В якийсь момент містер Дісней перестав брати дружину на церемонію нагородження «Оскаром», вважаючи, що вона його зурочила – нібито через неї йому не вдається отримати чергову статуетку. При цьому Волт був і залишається абсолютним лідером по кількості отриманих золотих «дядечок»: він отримав за своє життя 26 «Оскарів»! А висувався на 59 номінацій!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист