Вишуканий салат із сиром буррата – гості запам’ятають надовго

Цей салат безумовно для тих, хто цінує в їжі не тільки смак, а й естетику подачі – страва виходить неймовірно красивою.

Центральний інгредієнт композиції заслуговує на особливу увагу. Італійський сир буррата – мішечок з моцарелли, всередині якого ховається оксамитова текстура молодого сиру страчателла. Купити  його зараз нескладно, тому варто спробувати.

1 кулька буррати вагою 200-250 г

Асорті з томатів 3-4 видів (близько 500 г)

100 г руколи

100 г прошутто або інших сиров'ялених м'ясних делікатесів

5-6 гілочок зеленого базиліка

1-2 гілочки м'яти

оливкова олія та бальзамічний оцет за смаком

Рукколу промити та обсушити. Томати порізати на половинки.

Сервірувати салат на велику тарілку. Спочатку викласти шар із руколи, зверху красиво розкласти томати, буррату та прошутто. Посипати листочками базиліка та м'яти.

Перед подачею приправити сіллю та перцем, збризнути оливковою олією.

Подавати разом з оливковою олією та бальзамічним оцтом, щоб кожен зміг заправити салат за смаком.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист