Вероніка Дідусенко подала позов на «Міс Україна» на захист прав жінок і хоче створити світовий тренд!

У Києві відбулась прес-конференція «Міс Україна 2018» Вероніки Дідусенко, історія якої стала показовою для жінок та про яку пишуть і говорять світові медіа.  

Вперше за 70 років існування конкурсу «Міс Світу», українка Вероніка Дідусенко кинула виклик застарілим правилам конкурсу.

Вероніка зустрілась з журналістами та розповіла про те, що вона подала позов до суду на конкурс «Міс України», як ліцензіата світового конкурсу краси «Miss World». Основні вимоги, які ставляться в позовній заяві - це визнання протиправним дискваліфікацію Дідусенко і відновлення статусу «Міс Україна».

У 2018 році Вероніка започаткувала міжнародну кампанію #RightToBeAMother та на світовому рівні бореться щодо дискримінації прав матерів. Дідусенко отримала широку підтримку глобальних медіа — більше ніж тисячу публікацій у всьому світі. 

- Невже у 21-му столітті материнство може бути перешкодою для особистого та професійного зростання у будь-якій сфері: науці, політиці, бізнесі, шоу-бізнесі?!

Я була вражена, коли у чотирьох провідних конкурсах краси я зіштовхнулася з шокуючим прикладом дискримінаційних обмежень, які відповідають поглядам на роль жінки у суспільстві середині минулого століття. Уявіть собі до участі у конкурсах краси досі не допускаються юні матері, дівчата, які втратили своїх дітей, жертви зґвалтувань, які все-таки вирішили народити дитину, жінки, які перебували у шлюбі та вдови. Слід зазначити, що не скрізь на нашій планеті шлюби є добровільними.  

Мій позов не про корону конкурсу краси, а про права матерів! Мій позов створить прецедент для національних конкурсів краси інших країн, які будуть відправляти своїх учасниць на отримання статусу Міс Світу! Я вважаю, що це унікальний шанс для України. Набагато більш почесний за корону переможниці конкурсу краси. Першими стати на захист прав матерів, - розповіла Вероніка Дідусенко у своїй промові на конференції.

На думку старшого юриста компанії «Астерс» Юрія Некляєва, який представляє інтереси Вероніки Дідусенко у суді, в нашій Конституції прямо передбачено, що в Україні заборонені будь-які форми дискримінації! Це означає, що негласне правило «Міс Україна» та «Міс Світ», яке було вигадане 70 років тому, протирічить основному закону держави та сучасним реаліям життя.

- Позов до «Міс Україна» вже поданий до суду. Дану справу Вероніки Дідусенко буде розглядати Печерський районний суд міста Києва. Наразі позовна заява знаходиться на розгляді суду, після чого відкривається провадження по справі і буде призначено дату судового розгляду. –  розповів представник компанії «Астерс».

 Також Вероніка зазначила цікавий факт, що на офіційних сайтах світових конкурсів краси «Miss World», «Miss Earth», «Miss International» та «Miss Universe» не зазначено, що учасниця конкурсу не повинна мати дитину чи бути заміжньою на момент участі у конкурсі.

На прес-конференцію також завітали хореограф, танцівниця, мати двох дітей - Ілона Гвоздьова, успішна вікова модель, мати та бабуся - Наталія Кара.

- Я вважаю, що брати участь в конкурсах краси має кожна жінка і скажу глобально і голосно - кожна жінка має право на красу. Є сенс змінити правила конкурсу для того, щоб більшість жінок мали таку можливість і не ставили на одні ваги дитину, родину і реалізацію жінки. На власному прикладі я показала, що жінка має сама обирати: під час другої вагітності я приймала участь у телевізійному проекті. Це був мій вибір і я рада, що сама обирала по своїм відчуттям! Тож я із задоволенням підтримую проєкт #RightToBeAMother. Кожна жінка, успішні молоді мами, можуть бути на конкурсі краси і боротися за честь нашої країни. Застарілі правила вже не актуальні! –  поділилася українська танцівниця, переможниця шоу «Танці з зірками» Ілона Гвоздьова.

Жінки самі знають чим їм займатися і в який час, коли світ живе за новими правилами! Дискримінації та старим правилам не місце в сучасному прогресивному світі. Мені 70 і я не хочу мати жодних обмежень у реалізації та кар'єрі, - доповнила модель Наталія Кара.

Мета великої міжнародної кампанії #RightToBeAMother − захистити права жінок та дати можливість самим обирати, незалежно від наявності у них дітей, домогтися не мати дискримінаційних обмежень щодо спроможності брати участь в конкурсах краси як світових, так і в Україні.

- Хочу звернутись до лідерів думок, які займаються захистом прав жінок, і до кожної жінки в нашій країні! Давайте разом підтримаємо компанію, яку я започаткувала #RightToBeAMother ! Що бореться з дискримінаційними правилами чотирьох провідних конкурсів краси. Ми разом можемо створити світовий прецедент, коли першими станемо на захист матерів, які зможуть брати участь у світових конкурсах краси і створимо світовий тренд! - заявила модель і мама Вероніка Дідусенко.

Одним з головних меседжів Вероніки є - в сучасному світі сучасні правила!

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист