Велика, маленька, середня? Як розмір ноги впливає на тривалість життя

Науковці з Кембриджського університету знайшли докази тому, що тривалість життя залежить від розміру ноги.

Тривалість життя залежить від дуже багатьох факторів: що ми їмо, як і скільки спимо, який емоційний фон переважає, наскільки активний спосіб життя ведемо і чи маємо шкідливі звички. Має значення навіть те, самотня людина чи має родину. Але це далеко не все. Є й інші, неочевидні ознаки, які вказують, скільки часу відведено кожному з нас.

Вчені  Кембриджського університету проаналізували дані більш ніж 3 тисяч летальних випадків. І дійшли висновку, що найдовше живуть чоловіки, у яких 42 розмір ноги, та  жінки з 38-м розміром – 82 і 84 роки відповідно (мається на увазі середній показник).

Не пощастило чоловікам з 45-м розміром та жінкам з 35-м і 42-м – вони живуть найменше (відповідно 67-69 років та 68-69 років).

Раніше подібне дослідження проводили науковці зі Швеції. Вони вивчили дані  800 чоловіків та жінок. І теж знайшли закономірність між тривалістю життя і розміром ноги. 

За їхніми даними,  жінки з розміром 40–41 доживали до 66–70 років. А у чоловіків, які померли зарано – у 67-69 років, був 46-48 розмір ноги. Тож дослідники дійшли висновку, що люди з середнім розміром ноги (42-43 розмір у чоловіків та 36-37 у жінок) живуть довше.

Якщо ваш розмір ноги не відповідає розміру довгожителів, це не привід засмучуватися. Ще можна підкорегувати статистику, якщо вести здоровий спосіб життя.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист