Вчені з’ясували, що любов до кави може передавитися генетично

Кава – один з найпопулярніших напоїв у світі. Однак з великою вірогідністю людина може бути до неї байдужою, якщо її батьки каву не пили. 

Такого висновку дійшли науковці Каліфорнійського університету в Сан-Дієго. Вони проаналізували дані 130 тис. американців і порівняли з аналогічними даними 334 тис. британців. Окрім того, провели опитування цих людей стосовно того, скільки кави вони споживають і який спосіб життя ведуть.

Результати виявилися досить несподіваними. Науковці змогли виокремити характеристики на рівні ДНК, які визначають схильність до вживання кави.

Певні варіанти генів дійсно були пов'язані з пристрастю до кофеїну. Крім того, дослідження виявило генетичний зв'язок між любов'ю до кави, ожирінням та вживанням психоактивних речовин.

Це не означає, що кавомани схильні до надмірної ваги, алкоголізму чи куріння. Просто на генетичному рівні ці схильності мають щось спільне.

Давно доведено, що кава (при розумному споживанні) корисна. Він допомагає зберігати молодість, бадьорить. Напій підходить більшості, але можуть бути нюанси», - зазначає лікар.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист