В'ЇЗД ТІЛЬКИ БАГАТИМ: ІСЛАНДІЯ ВІДКРИЄ КОРДОНИ

Влада Ісландії внесла зміни в програму видачі віз.

Вони хочуть залучити мешканців інших країн з високими доходами, які бажають приїхати і працювати віддалено. Такі "віддаленці" можуть отримати довгострокову візу, яка дозволить залишатися в Ісландії до півроку, пише Bloomberg.

Так, іноземцям треба буде підтвердити наявність трудових відносин з компанією або статус самозайнятої, а також відповідати вимогам до доходу і медичної страховки.

Ісландія вимагає підтвердження щомісячної заробітної плати в розмірі одного мільйона ісландських крон (7 360 доларів) або доходу в розмірі близько 88 тисяч доларів на рік.

"Я думаю, що ідея полягає в тому, щоб залучити високооплачуваних професіоналів із Кремнієвої долини або Сан-Франциско, щоб вони витрачали свої гроші тут, а не там", - розповіла екс-член парламенту країни Аста Гудрун Хельгадоуттір.

Таким чином ісландська влада сподівається залучити в країну гроші без приїзду великої кількості людей. Такі мандрівники зазвичай орендують квартири, ходять у ресторани, беруть в оренду авто і відвідують туристичні місця.

Джерело: ua.korrespondent.net

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист