В УКРАЇНІ ЗРОСЛИ ДОХОДИ ВІД ТУРИЗМУ

Міністр економічного розвитку Степан Кубів повідомив, що надходження від туристичної сфери до зведеного бюджету держави в 2018 році зросли на 250% і склали 4,2 млрд грн, інформують Економічні новини.

Кубів наголосив, що істотно збільшити доходи від туризму дозволила реформа децентралізації, так як в областях відчутно зросли витрати на удосконалення туристичної сфери. З 2014 року витрати на туризм в Києві збільшилися з 300 тис грн до понад 12 млн грн, в Чернівцях – з 200 тис грн до понад 1,5 млн грн, у Львівській області – з 500 тис грн до 3 млн грн.

Міністр також повідомив, що за останні роки уряд гармонізував 18 національних стандартів з міжнародними стандартами у сфері туризму і курортів. Згідно з даними Державної прикордонної служби, зростання туризму з країнами, що не межують з Україною, був наступним: зростання туризму з Іспанії збільшився на 68%, Індії – 57,4%, Японії – 38,3%, Литви – на 23,4%, Ізраїлю – 21,7%; США – 19%.

На думку аналітиків, збільшення популярності України пов’язане з візової лібералізацією, зростанням пропозицій авіасполучення і зміцненням двостороннього співробітництва з партнерами
 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист