В УКРАЇНІ ЗМІНИЛИ РОЗМІР ТУРИСТИЧНОГО ЗБОРУ

З 1 січня 2019 в Україні почали діяти нові ставки туристичного збору, передбачені змінами в Податковому кодексі, передає Delo.ua.

Як зазначають у Мінекономрозвитку і торгівлі, якщо раніше їх розмір встановлювався у відсотках до вартості номера, то зараз у відсотках від мінімальної зарплати: до 0,5% для українських туристів і до 5% для іноземних туристів.

Конкретну ставку туристичного збору повинна визначити сільська, селищна, міський рада або рада об'єднаної територіальної громади для свого населеного пункту.

У той же час в абсолютному вимірі у 2019 році туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів і 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземних туристів. Такі розміри відповідають світовій практиці: ставки відрізняються від 1 до 9 євро. Наприклад, в Римі він становить від 3 до 7 євро в залежності від класу готелю, відзначають в міністерстві.

Крім того, місцеві ради можуть прийняти рішення про встановлення нульової ставки туристичного збору, якщо прийдуть до висновку, що економічний ефект від залучення додаткових туристів компенсує витрати на відновлення інфраструктури населеного пункту.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист