В УКРАЇНІ З'ЯВЛЯТЬСЯ КАМЕРИ, ЯКІ ФІКСУВАТИМУТЬ ПОРУШНИКІВ КАРАНТИНУ

У Києві і ще одному українському місті в листопаді запрацюють перші відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції. 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає ТСН.

Він пояснив, що мова йде про проведення пілотного дослідження, яке було ініційовано ВООЗ і підтримано Міністерством охорони здоров'я.

За словами головного санітарного лікаря, "завдяки установці відеокамер відбуватиметься деперсоналізована оцінка умовного відсотка дотримання протиепідемічних норм".

"Тобто в автоматичному режимі зчитується кількість осіб, які проходять уздовж камери чи зони її дії, і скільки з них у масках, скільки дотримуються дистанції. Зараз уже розроблено повні комплекти документів для проведення біоетичної експертизи і встановлення таких камер. Пілот планується зробити у двох великих містах: Київ - і в Харкові чи Дніпрі. Ми очікуємо, що цей пілот буде запущено не раніше ніж 1 листопада цього року. І перші результати вже зможемо отримати через два тижні", - сказав він.

Головний санлікар наголосив, що за умови використання такої системи не проводитиметься ніяка ідентифікація, зберігання персональних чи конфіденційних даних чи навіть самої плівки, де буде запис.

"Ця система і це програмне забезпечення дозволять нам в автономному режимі показувати дотримання-недотримання чи тип недотримання протиепідемічних вимог", - відзначив Кузін.

На прохання уточнити, яке покарання чекає на порушників, Кузін відповів: "М'яко кажучи, це пілот з відстеження загального відсотка протиепідемічних вимог".

Також він нагадав, що стосовно осіб, які порушують протиепідемічні вимоги, діє відповідна стаття в Адміністративному кодексі України і передбачено покарання, зокрема, за відсутність масок у закритому приміщенні.

Джерело: Кореспондент.net

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист