В УКРАЇНІ ПОЧНУТЬ ТЕСТУВАТИ ЕЛЕКТРОННІ ВОДІЙСЬКІ ПОСВІДЧЕННЯ І ТЕХПАСПОРТ

Від 11 грудня Міністерство цифрової трансформації починає прийом заявок від усіх охочих на тестування бета-версії мобільного додатку «Дія».

Про це Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров озвучили під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету Міністрів України.

“Створення мобільного додатку Дія – це один із пріоритетів Уряду, і я радий, що за результатами 100 днів нашої роботи ми вже можемо оголосити про старт бета-версії додатку”, - заявив під час брифінгу Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами, 71 млн гривень цього року українці сплатити у вигляді штрафів за те, що не мали при собі водійських прав чи техпаспорту під час керування автомобілем.

“Зовсім скоро українські водії не будуть зобов'язані мати при собі пластикові документи, їх замінять цифрові”, - додав Прем’єр-міністр. 

Прийом заявок триватиме до 16 грудня, коли офіційно розпочнеться тестування бета-версії мобільного застосунку «Дія» з доступом до цифрових водійських прав та техпаспорту на авто.

Впродовж п’яти днів кожен охочий може подати заявку на тестування та отримати додаткову інформацію про умови участі за посиланням: https://team.diia.gov.ua/.

Загалом доступ до тестування отримають 20 тисяч власників водійських посвідчень з-поміж добровольців.

Починаючи від 16 грудня, учасники тестування на свою електронну скриньку отримають індивідуальне посилання для доступу до додатку. 

Протягом усього періоду тестування команда Міністерства цифрової трансформації спільно з партнерами вивчатиме та аналізуватиме відгуки, аби виправити усі недоліки та забезпечити приємний користувацький досвід для всіх користувачів.

Тестовий період триватиме до кінця 2019 року. 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист