В УКРАЇНІ ПЕРЕГЛЯНУТЬ ПОРЯДОК РОЗМИТНЕННЯ «ЄВРОБЛЯХ»

Міністерство інфраструктури ініціює перегляд порядку розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Відповідне рішення було прийнято на нараді 19 вересня, повідомляє прес-служба відомства, а передає Корреспондент.net.

Відзначається, що учасники наради розглянули і обговорили пропозиції, що надійшли від громадських організацій з розмитнення "євроблях", а також пропозиції Мінінфраструктури щодо врегулювання зазначеного питання на законодавчому рівні.

Як відзначили у відомстві, досі залишаються невирішені проблеми. Перша - автомобілі, які вже ввезені на територію України. Друга - питання розмитнення спецавтомобілів.

У Мінінфраструктури пропонують розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких застосовуються різні ставки розмитнення.

До першої категорії хочуть віднести більш старі автомобілі, які вже знаходяться на території України, до певного обсягу і віку. До такої категорії пропонується встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. 

"Таким підходом ми знімемо 80% проблеми", - відзначає заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

До другої категорії пропонують відносити більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватися за спеціальною формулою. 

Глава Державної митної служби Максим Нефьодов зазначив, що його відомство вже працює над тим, щоб до кінця року запустити калькулятор розрахунку платежів.

"Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо, ми також проводимо переговори з сервісними центрами МВС з організації в кожній області спільного центру, де буде одночасно всі перебувати", - сказав Нефьодов.

Лавренюк також зазначив, що новий законопроект необхідно внести до Верховної Ради до кінця поточного року. 

Учасники наради домовилися найближчим часом опрацювати всі надані пропозиції для якнайшвидшої розробки відповідного законопроекту і внесення його на розгляд Верховної Ради.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист