В УКРАЇНІ ОГОЛОСИЛИ ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

В Україні на 7 червня оголошено штормове попередження, повідомляє ДСНС.

"7 липня в західних областях грози, пориви вітру 15-20 м/с, вночі та вранці значні дощі, вдень у північних, центральних, Одеській та Миколаївській областях грози, при грозах в окремих районах сильні зливи, град та шквали 17-22 м/с", - йдеться в повідомленні.

У Київській області 7 липня вдень грози, в окремих районах також очікуються сильні зливи, град, шквали 17-22 м/с.

Як наголошується, в найближчі два дні в зв'язку з очікуваними опадами, на річках Карпатського регіону пройдуть підйоми рівнів води до 2 метрів.

Так, на річках басейнів Прута та Сірету очікуються підйоми води на 0,2-0,7 метра; на річках Закарпатської області - на 0,3-1 м, на малих водотоках швидкоплинне підвищення рівнів води на 0,5-1м.

На річках басейну Дністра (Івано-Франківська обл.) - на 0,2 - 1 м. На річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська обл.) - на 0,5 - 1,5 м, місцями до 2 м, місцями вихід води на заплаву.

Рятувальники попереджають про загрозу підтоплення в Самбірському районі Львівської області.

"У місцях проходження сильних злив відбуватиметься формування значного місцевого схилового стоку з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах; у горах ймовірність утворення локальних селевих потоків і зсувів перезволоженого грунту", - йдеться в повідомленні.

Джерело: Корреспондент.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист