В УКРАЇНІ НА ТРЕТИНУ ЗРОСЛИ ПРОДАЖІ НОВИХ АВТО

Зростання статистики пояснюється низькою базою порівняння з минулорічним періодом, коли діяв жорсткий карантин.

За чотири місяці 2021 року українці зареєстрували 31,1 тисяч нових легкових автомобілів, що на 30% більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляється на сайті Укравтопрому.

Так, тільки в квітні українці придбали і поставили на облік понад 10 тисяч нових авто, це майже втричі більше, ніж в квітні 2020 року.

Таке зростання реєстрацій нових авто пояснюють виключно низькою базою порівняння, причиною якої є жорсткі карантинні обмеження через COVID-19, що діяли в Україні в минулому році.

Щодо попереднього місяця поточного року попит на нові авто збільшився на 11%.

Найбільше українці за місяць купили автомобілів компанії Toyota - 1618 штук. На друге місце опустилася Renault - 1215 реєстрацій. Третю позицію зберегла Kia - 830 одиниць. Четвертий результат показала Skoda - 616 нових авто. Замикає п'ятірку марок-лідерів квітня Volkswagen - 482 зареєстрованих авто.

Бестселером місяця став компактний кросовер KIA Sportage - 640 нових автомобілів.

Як відомо, українці більше купують старі авто. Так, в березні було зареєстровано 34,8 тисяч держаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. Ця цифра на 87% більша, ніж роком раніше і на 27% більша в порівнянні з лютим поточного року.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист