В УКРАЇНІ МОЖУТЬ ЗАПРОВАДИТИ ОБОВ'ЯЗКОВУ ПЕРЕВІРКУ ВОДІЇВ НА АЛКОГОЛЬ ТА НАРКОТИКИ

У Верховній раді зареєстрували законопроект № 6558, яким пропонується запровадити обов'язкову перевірку на алкогольне або наркотичне сп'яніння учасників аварій з травмованими або загиблими.

Відповідний документ з'явився на сайті Верховної ради, передає Depo.ua.

Автори проекту закону наголошують, що дорожні аварії - одна з головних загроз життю і здоров'ю українців.

Так, за 10 місяців 2021 року в Україні сталося 2,3 тисячі ДТП з постраждалими, в яких 2 592 людини загинули. При цьому особливу небезпеку становлять порушення ПДР або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Документом пропонується внести зміни до Кодексу України "Про адміністративні правопорушення" (КУпАП) та Кримінального процесуального кодексу, що зобов'язують проводити огляд водіїв на алкоголь і наркотики у разі ДТП з потерпілими.

Зокрема, частина 1 ст.266 КУпАП доповнюється таким пунктом: "у разі дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої травмовано одну або більше осіб, огляд осіб, які керують транспортними засобами, за участю яких сталася така подія, на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, проводиться обов'язково - незалежно від підстав вважати, що такі особи перебувають у зазначеному стані або під впливом зазначених препаратів".

Також поліції дається право затримати підозрюваного у вживанні за кермом алкоголю або наркотиків для проходження ним обов'язкового медичного огляду.

Крім того, законопроектом вносяться зміни до Закону "Про екстрену медичну допомогу", що дозволяє проводити такий огляд у відділеннях невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист