В Україні з’явився благодійний проєкт на підтримку батьків та дітей 0-15 років, що пережили гостру травму війни

У цей непростий час кожен з нас потребує підтримки, саме тому надання кваліфікованої психологічної допомоги є, як ніколи, актуальною. Особливо це стосується дітей та підлітків, які піддаються гострому стресу та не можуть самотужки розібратися у власних почуттях та емоціях.

Саме тому ГО «Центр соціального лідерства», під патронатом НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України, запустили благодійний проєкт КОЛО ТУРБОТИ, в рамках якого надають кваліфіковану психологічну допомогу дітям від 0-15 років та їхнім батькам, які пережили психотравмуючі події під час війни.

У співпраці з медичними закладами, соцпрацівниками, психологами та волонтерськими організаціями кваліфіковані психологи фонду безоплатно допомагають сім’ям, що пережили бойові дії чи отримали гостру травму війни. 

Наразі фонд працює вже у 4-х містах України, серед яких Київ, Львів, Умань і Дніпро. За потреби мобільна бригада психологів виїжджатиме у міста та заклади, що знаходяться у радіусі до 200 км від цих чотирьох міст, щоб проводити кризове консультування для родин з дітьми від 0-15 років.

Важливо розуміти, що діти, які особисто пережили бойові дії або довгий час знаходилися під окупацією, отримали травму війни. Найчастіше це проявляється через: поганий сон або постійні нічні кошмари, нервозність, агресія, депресія, зниження інтересу до навколишнього світу чи взагалі повна апатія, відсутність бажання комунікувати з друзями та близькими, постійний страх за життя рідних або власне.

Якщо не розпочати процес реабілітації в найближчий час, згодом така травма знайде вихід у вигляді фізичного та психічного захворювання. Пережитий досвід матиме непоправний вплив на майбутнє дитини, який проявлятиметься через проблеми у спілкуванні з оточуючими, невпевненість у власних силах, депресивні стани та навіть схильність до самогубства.

На жаль, близька людина не завжди в змозі допомогти дитині впоратися з гострим стресом, оскільки їй самій часто потрібна фахова допомога.

Тож ми закликаємо не нехтувати кваліфікованою психологічною допомогою та при прояві будь-якої з ознак звертатися до психолога.

Щоб зрозуміти, чи потрібна вашій дитині допомога, пройдіть тест та визначі чи є у вашої дитини ознаки стресу https://test.cc.socialbusiness.com.ua/

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист