Усі автомобілі Volvo стануть повністю електричними до 2030 року

Компанія Volvo Cars планує стати виробником лише повністю електричних автомобілів вже до 2030 року. Вона націлена продавати лише преміальні електрокари, поступово позбавляючись від двигунів внутрішнього згоряння та гібридних авто. Перехід до повної електрифікації також передбачає посилення напрямку онлайн-продажів та сфери діджитал загалом.

Стратегія щодо виробництва електрокарів – це частина кліматичного плану, для зменшення вуглецевого сліду від кожного авто під час експлуатації. Оскільки законодавство та розширення інфраструктури зарядних станцій сприяють такій стратегії, споживачі швидше перейдуть на повністю електричні авто. Від цього прямо пропорційно залежить екологічна ситуація на планеті. Сьогодні ринок авто із ДВЗ поступово скорочується, що демонструє відмову від традиційних авто і перехід до екологічних електрокарів.

Щоб залишатися успішною, компанії потрібен прибуток. Тому замість інвестицій у сегмент бізнесу, що зменшується, Volvo Cars вирішила інвестувати в майбутнє: електрифікацію та діджиталізацію. Про це розповів CEO компанії Хакан Самуельсон, додавши про лідерські плани у швидкозростаючому сегменті преміальних електрокарів.

Торік компанія Volvo Cars випустила свій перший повністю електричний автомобіль XC40 Recharge. Наразі вона представляє другий електромобіль – нову модель 40-ї серії.

У найближчі роки шведський виробник презентує ще додаткові електричні моделі, надалі пропонуючи ще більше нових авто. У планах компанії: до 2025 року 50% глобальних продажів складатимуть електрокари, а решту – гібриди. До 2030 року кожен автомобіль, який продає Volvo Cars, повинен бути повністю електричним.

«У автомобілів із ДВЗ немає довгострокового майбутнього. – стверджує Генрік Грін, головний директор із технологій. – Ми рішуче налаштовані стати виробником лише електричних автомобілів, і перехід повинен відбутися до 2030 року. Так ми відповідатимемо  очікуванням клієнтів та будемо частиною рішення щодо боротьби зі зміною клімату».

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист