УКРАЇНСЬКИХ ВОДІЇВ ПОЧАЛИ ШТРАФУВАТИ ЗА «НЕПРАВИЛЬНІ» СЛОВА НА АДРЕСУ ПОЛІЦІЇ

В Україні оштрафували водія автомобіля на 136 гривень за образу співробітника поліції. 

Про це повідомляє «Апостроф».

Співробітники поліції зупинили водія та попросили пред'явити документи на право керування транспортним засобом. Водій не виконав вимоги поліцейських та відповів їм нецензурною лайкою.

Правоохоронці попередили порушника про наслідки та попросили його припинити образи, але це не зупинило водія – він і надалі продовжив нецензурно висловлюватися. Поліцейські склали протокол про адмінправопорушення за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Злісна непокора працівникові правоохоронних органів). 

У суді водій заявив, що суть порушення не відповідає ознакам згаданої вище статті. Проте суд не погодився з водієм і дійшов висновку, що образа співробітника поліції є зневагою до поліцейського, а отже, порушенням чинного законодавства. 

Як аргумент судом було наведено ст. 28 Конституції України, в якій йдеться про те, що кожен громадянин має право на повагу до його гідності. Враховуючи ситуацію, що склалася, суд прийняв рішення оштрафувати водія на 136 гривень - це мінімальний розмір.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист