УКРАЇНА ПІДПИСАЛА УГОДУ З HYPERLOOP

Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про співпрацю з компанією Hyperloop Transportation Technologies (HTT). Угоду підписали в четвер, 14 червня, міністр інфраструктури Володимир Омелян і головний виконавчий директор HTT Дірк Алборн, передає Liga.net.

"Ми сьогодні підписали меморандум про співпрацю між компанією, яка є найбільшою в світі із розробки технологій Hyperloop - транспорту нового покоління, який дасть світу нечувану швидкість, нечувані можливості і нечувані технології. Одним з ключових підсумків цього візиту є наш чіткий намір спільно працювати над розробкою цих технологій", - зазначив Омелян.

Міністр додав, що сподівається на відкриття найближчим часом RND-центру та Дата-центру в Україні, який буде займатися не тільки технологією Hyperloop, а й новими матеріалами, новими складовими компонентами сучасних транспортних можливостей світу. "Ми будемо спільно розробляти технології та домовилися спільно шукати інвесторів цього проекту", - зазначив міністр.



За його словами, проект повинен бути комерційно успішним. "Це не повинна бути якась ідея, яка датується урядом, або держкомпанією на державному рівні. Це повинна бути прозора бізнес-модель, яка генерує прибуток", - зазначив Омелян.

За словами міністра планується створення спільного центру з розробок технологій в Києві або Дніпрі.

Що стосується термінів реалізації проекту, Омелян зазначив, що в цьому році завершується попереднє ТЕО проекту, а в наступному році планується починати тестування тестової труби в Україні. "Все буде залежати від нашої співпраці з HTT. Якщо буде доцільним провести тестування на існуючому майданчику в Тулузі (Франція), а в Україні будувати, умовно Hyperloop, версія 2.0, ми підемо цим шляхом. Все буде залежати від того, наскільки це буде економічно ефективно", - сказав Омелян.


Він додав, що сподівається, що технологія Hyperloop буде реалізована в Україні в перспективі 5-10 років. 

"Вперше Hyperloop буде тестуватися на експериментальній ділянці в Тулузі. Перший комерційний запуск можливий в ОАЕ. Я хочу, щоб в найближчі 5 років ми прийшли хоча б до однієї лінії Hyperloop в Україні. Буде правильно провести переговори з партнерами в Китаї і Європейському Союзі і з'єднати Hyperloop доставку вантажів з Китаю до країн ЄС", - сказав міністр інфраструктури.

Раніше заступник міністра інфраструктури Фарід Сафаров заявив, що будівництво Hyperloop буде дешевшим від будівництва залізниці, а квиток буде коштувати дешевше, ніж на літак і поїзд.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист